Acasa InternationalExterne Eşecul în Afganistan ar fi o ameninţare directă pentru securitatea Bulgariei

Eşecul în Afganistan ar fi o ameninţare directă pentru securitatea Bulgariei

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Eşecul coaliţiei internaţionale în a crea un stat funcţional în Afganistan ar fi o ameninţare directă pentru securitatea naţională a Bulgariei, a declarat miercuri ministrul de Externe de la Sofia, Nikolai Mladenov, citat de Mediafax.


„Bulgaria are trupe în Afganistan nu din cauza Statelor Unite, NATO sau UE, ci pentru securitatea sa naţională”, a declarat ministrul la o conferinţă organizată la Sofia şi intitulată „Europa pentru Afganistan: de la înţelegere la sprijin”. Mladenov este convins că potenţialul eşec al instituţiilor statului afgan şi al forţelor de securitate de a combate grupările radicale din ţară ar avea ca efect ajungerea diverselor probleme ale Afganistanului la graniţele Bulgariei.

După ce în prima zi a conferinţei, marţi, ministrul Apărării, Aniu Anghelov, a declarat că Bulgaria nu a stabilit nicio dată limită pentru retragerea din Afganistan, miercuri, ministrul de Externe a subliniat că investiţiile pe termen lung în securitatea Afganistanului sunt investiţii în securitatea naţională a Bulgariei. El a subliniat importanţa dimensiunii civile a efortului coaliţiei internaţionale din Afganistan. „Existenţa pe harta lumii a unui stat care nu are nici instituţii, nici Guvern şi nu oferă nici măcar un minim cetăţenilor săi ar însemna revenirea elementelor radicale şi teroriste, a persoanelor care transformă o religie de altfel paşnică într-un instrument de violenţă”, a adăugat Mladenov, referindu-se la talibani şi la islam. El a subliniat importanţa grupurilor internaţionale de antrenament în domeniile sănătăţii, educaţiei, instituţiilor şi juridic şi a subliniat că Bulgaria are deja o astfel de echipă în Afganistan. Marţi, ministrul Apărării a declarat că Bulgaria se pregăteşte să trimită alte trei astfel de echipe.

0 comentariu

sandel 23-04-2010 - 15:59

cum sa facem sa calareasca doamnele in fiecare zi?

RALUCA27 27-07-2010 - 11:54

AM SI EU NEVOIE DE DISCUL FEMEII INSA AS VREA SA VA INTREB CUM CALCULEZ CORECT PRIMA ZI DE MENSTRUATIE,DIN MOMENTUL IN CARE VEZI SI CEA MAI MICA PATA DE SANGE?O ZI SAU 2,DEPINDE,E FFF PUTI SI DOAR DUPA ACESTE 2 ZILE E NORMAL,N-AS VREA SA GRESESC LA CALCULE,VA MULTUMESC ANTICIPAT!

sandel 28-07-2010 - 03:23

scrie tot cu deamaruntul in cartea tehnica a discului femeii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS