Acasa InternationalExterne Efectele masacrului din Newtown – Ghiozdane antiglonţ la mare căutare în SUA

Efectele masacrului din Newtown – Ghiozdane antiglonţ la mare căutare în SUA

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

După tragedia de la şcoala Sandy Hooks din Newtown, când au murit 20 de copii, au apărut pe piaţă ghiozdanele antiglont şi alte câteva produse de protecţie pentru copii.

Efectele masacrului din Newtown – Ghiozdane antiglonţ la mare căutare în SUA (foto:dailymail.co.uk)

Astfel, firma „Amendment II”, din Salt Lake City, a fost prima companie de asemenea obiecte de protecţie corporală împotriva atacurilor armate, care a fost incriminată pentru că ar încerca să profite de pe urma masacrului comis de Adam Lanza. Tânărul de 20 de ani suferind de o formă de autism, care a ucis, vineri, 14 decembrie, 26 de persoane, între care 20 de copii, majoritatea de 6 şi 7 ani, la şcoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut.

Conform dailymail.co.uk, ghiozdanul antiglonţ este cel mai recent articol fabricat de producătorul american, după atacul de vineri, din Newtown. Pentru suma de 300 de dolari, firma vinde un „pachet antiglonţ” constând într-un ghiozdan de spate pentru copii şi articole de îmbrăcăminte căptuşite cu materiale antiglonţ, de tipul celor folosite la fabricarea vestelor poliţiştilor. De asemenea, ghiozdanele pot fi folosite şi ca scuturi antiglonţ, în cazul în care vreun agresor îi surprinde în orele de curs, în clase.

În mai puţin de o săptămână, după atacul de la şcoală, firma şi-a triplat vânzările, iar preşedintele companiei, Derek Williams, a declarat că nu se simte deloc profitor şi spune că îşi va promova în continuare produsele, deoarece „evenimentele recente din Connecticut persistă în memoria comunităţii” şi vrea să arate că „există modalităţi prin care le poate fi oferită protecţie copiilor”. O altă companie cu acelaşi profil, Black Dragon Tactical, îşi promovează la rândul ei produsele pe Facebook sub sloganul „Înarmaţi profesorii şi protejaţi copiii de gloaţe!”. La rândul său, compania Bullet Blocker, din Massachusetts oferă pachetul de produse antiglonţ în valoare de 224.99 de dolari, „My Child’s Pack”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult