Acasa InternationalExterne Efectul Jozsef Nyiro: Laszlo Kover nu mai e primit în Israel

Efectul Jozsef Nyiro: Laszlo Kover nu mai e primit în Israel

scris de M.A.
5 afisari

O invitaţie de a vizita Israelul adresată lui Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, a fost anulată de preşedintele Knesset-ului, din cauza scandalului Jozsef Nyiro.

Efectul Jozsef Nyiro: Laszlo Kover nu mai e primit în Israel

Efectul Jozsef Nyiro: Laszlo Kover nu mai e primit în Israel (foto: hirado.hu)

Laszlo Kover urma să participe în iulie, în Israel, la marcarea a 100 de ani de la naşterea diplomatului suedez Raoul Wallenberg, care a salvat mii de evrei ungari în cursul Holocaustului., scrie Jerusalem Post. Potrivit publicaţiei israeliene, Reuven Rivlin (preşedintele Knesset-ului) şi-a exprimat consternarea faţă de omagiul adus de Laszlo Kover lui Jozsef Nyiro, al cărui partid a „cooperat cu criminalii nazişti germani în realizarea programului lor de anihilare a poporului evreu”, transmite Mediafax.

„Oricine participă la un asemenea eveniment nu este posibil să ia parte la un eveniment în onoarea unui om ca Raoul Wallenberg, un far al umanităţii, care a salvat evrei, un simbol al luptei împotriva Germaniei naziste şi colaboratorilor săi, un om care a ales să se identifice cu ei şi să le aducă un omagiu”, se arată într-o scrisoare pe care Reuven Rivlin i-a trimis-o lui Laszlo Kover, citată de Jerusalem Post.

Şeful de cabinet al lui Laszlo Kover, Laszlo Veress, a declarat că preşedintele parlamentului ungar a anunţat cu câteva zile mai înainte „prin canalele diplomatice obişnuite” că nu poate efectua această vizită în Israel, din motive legate de agenda sa.

2 comentarii

Aolica 25-06-2012 - 14:39

Cata vreme USL-istii il au pe IMPUSCATU 2 sef la comitelul central, deci penali pana la os, nu pupa astia America sau Canada.

urbos 25-06-2012 - 17:35

Si ce faca oamenii normali in jegul ala de stat si mai ales la un asemenea asa zis eveniment? 100 de ani de la nasterea unui dobitoc inconstient?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult