Acasa InternationalExterne Egipt: 49 morți și 247 răniți, în urma mitingurilor organizate la Cairo

Egipt: 49 morți și 247 răniți, în urma mitingurilor organizate la Cairo

scris de C.S.
2 afisari

Mitingurile organizate ieri la Cairo pentru a marca trei ani de la revolta din 2011 s-au încheiat cu un bilanț tragic. Cel puțin 49 de persoane și-au pierdut viața, iar alți 247 de participanți au fost răniți, în urma ciocnirilor cu forțele de ordine.

Zeci de morți și sute de răniți în urma mitingurilor organizate la Cairo. (foto: Mediafax)

Aproximativ 1.079 de persoane au fost arestate în cursul unor marşuri, în contextul în care noile autorităţi reprimă de şapte luni orice manifestaţie a opoziţiei, după ce armata l-a destituit pe fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi.

Începând de la 3 iulie, peste 1.000 de manifestanţi pro-Morsi au fost ucişi de către militari şi poliţişti sau de către susţinători ai noilor autorităţi instalate de către militari.

Manifestaţii la care participau, sâmbătă, sute de opozanţi – în unele cazuri reunind în premieră susţinători ai lui Morsi şi activişti progresişti – au fost dispersate în mod violent de către poliţie, cu tiruri de grenade lacrimogene şi flinte, în timp de câteva mii de susţinători ai regimului s-au reunit la apelul Guvernului în Piaţa Tahrir, simbolul revoltei din 2011.

Confruntări între susţinători şi opozanţi ai noilor autorităţi şi forţele de securitate au continuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai multe provincii din ţară.

2 comentarii

Titircă Inimăbună 26-01-2014 - 22:19

49 de arabi mai putin?
sau mai Putin?

pathfinder 26-01-2014 - 22:29

Egiptenii nu-s arabi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult