Acasa InternationalExterne Egiptence torturate cu teste de virginitate

Egiptence torturate cu teste de virginitate

scris de D.P.
14 afisari

Amnesty International a denunţat miercuri tratamentul şocant aplicat unor manifestante din Egipt, făcând apel la autorităţi să ancheteze informaţiile potrivit cărora armata le-a supus la tortură şi la „teste de virginitate”.

Femei protestand la CairoOrganizaţia de apărare a drepturilor omului, cu sediul la Londra, afirmă că aceste acte de tortură au fost comise după ce militarii au dispersat prin forţă o manifestaţie, la 9 martie, în piaţa Tahrir, în centrul oraşului Cairo, şi au arestat cel puţin 18 femei, notează Mediafax.

Potrivit Amnesty, aceste manifestante au fost bătute, electrocutate şi forţate să se dezbrace, în timp ce soldaţii le fotografiau, apoi au fost constrânse să se supună unor „teste de virginitate”.

„Autorităţile egiptene trebuie să pună capăt tratamentului şocant şi degradant al manifestantelor”, a afirmat organizaţia.

„Toate forţele de securitate şi armata trebuie să primească instrucţiuni clare că tortura şi alte rele tratamente, inclusiv ’testele de virginitate’ forţate, nu vor mai fi tolerate şi vor face obiectul unei anchete”.

„Cei care vor fi găsiţi vinovaţi de asemenea acte trebuie să fie cercetaţi, iar femeile curajoase care au denunţat aceste abuzuri trebuie să fie protejate de represalii”, a cerut organizaţia.

Aceste „teste de virginitate” sunt „absolut inacceptabile” şi vizează să „umilească femeile”, potrivit Amnesty.

Femeile şi tinerele trebuie să-şi poată exprima punctul de vedere privind viitorul Egiptului şi să manifesteze împotriva Guvernului fără a fi deţinute, torturate sau supuse unui tratament profund umilitor şi discriminatoriu”, a adăugat organizaţia.

Potrivit Amnesty, cele 18 femei au fost iniţial duse într-o anexă a Muzeului Egiptean din Cairo, din apropierea pieţei Tahrir, unde au fost încătuşate, bătute cu bastonul, electrocutate la piept şi la picioare şi tratate ca prostituate.

13 comentarii

Spiridon 23-03-2011 - 17:21

trebuiau sa-l cheme pe unu mai cam digital, sa se uite cu lupa dupa punctele G, le invata minte, golancele!

digital 23-03-2011 - 21:03

da ma in M.matii cand m-am uitat la geul matii chiar imi trebuia telescop!!

Ciu Huhu 23-03-2011 - 21:29

Jegule digital, imputzitule nu mai juca teatru, esti un porc cu multe nickuri inclusiv ai nick-ul Spiridon, deci tu iti raspunzi la propiile tale postari nebunule, am dovezi!

digital 23-03-2011 - 21:36

bine ma, stai jos de prost ce esti cu dovezile in brate si baga-ti si o banana undeva,unde vrei!tare prost mai esti istericule!!

digital 23-03-2011 - 21:39

nu vezi ca rade boul de spridton de tine?! prostu dreaq de inflamat!!!

ValVerde 23-03-2011 - 22:02

si de ce ar face spiridon exceptie?

digital 23-03-2011 - 22:06

ma vale aici nu prea te-am inteles dar daca zici tu?!asa o fi!

ValVerde 23-03-2011 - 22:11

it explic pe indelete:

de ce ar fi spiridon singurul forumist care nu ride de huhu (exceptindu-l pe urbos, da el e handicapat si nu califica de „forumist” poate doar de junghi plictisitor pe claviatura)

mai usor ar fi sa semnalezi pe indivizii care NU rid de huhu.

acum ai inteles?

digital 23-03-2011 - 22:19

ma vale pe mine nu ma pasioneaza nici prostii si nici falsii,ca tre sa le mai raspund e alta treaba!dar o sa ma conformez ca nu am ce sa fac!
ia zi cum o mai duci?!!

digital 23-03-2011 - 22:29

da e clar vale cu hucii si cu spiridtoniii1lasa-i dreaq ca nu merita atentie.ei cred ca daca fac diversiuni de doi lei cineva ai baga in seama ca fiind bashtepti!halal!!!

Parpanghel : Shi zaceau, ca sant ...vergine! 23-03-2011 - 17:49

Iar comisia de constatare, ia PENICILINA! tip G, FARA PUNCTe G!Ce HA arab BA ‘h BURA!

george 23-03-2011 - 18:51

Minciuni scornite de organizatile extremiste Islamiste,sa compromita armata laica……adica”Fratii Musulmani”care nu e cu nimic diferita de Hamas si Hisbulahi………

cititor 24-03-2011 - 03:10

Domnule D.P.,
de ce nu explicati dumneavoastra sa inteleaga toata lumea in ce consta acel test de virginitate si cum se pedepseste sexul inafara casatoriei la musulmani ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult