Acasa InternationalExterne Ehud Barak a uitat documente “top secret” într-un hotel

Ehud Barak a uitat documente “top secret” într-un hotel

scris de M.A.
1 afisari

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a uitat luna trecută documente clasate „top secret” în camera sa de hotel din Londra, a informat marţi postul de televiziune privat israelian Canal 2.

Top Secret

foto: todayfm.com

Barak a uitat aceste documente la hotelul Park Plaza din Westminster, unde stătea cu ocazia unei escale la Londra, înainte de a merge la New York. O parte a acestor documente conţineau adnotări personale ale ministrului Apărării, a adăugat televiziunea, citată de Mediafax. Acestea au fost găsite de un om de afaceri israelian căruia i-a fost dată aceeaşi cameră de hotel după plecarea lui Barak. Acest om de afaceri a sunat reprezentanţii serviciilor de securitate israeliene, care au recuperat documentele.

Ministerul Apărării a confirmat că Barak a uitat documente, subliniind însă că acestea nu aveau un caracter de „înaltă confidenţialitate”. Potrivit ministerului, citat de televiziune, incidentul a fost cauzat de faptul că un agent care trebuia să examineze cu atenţie camera lui Barak după plecarea acestuia nu a făcut-o aşa cum era prevăzut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult