Acasa InternationalExterne Ehud Barak: Seful serviciilor secrete turce este “sustinator al Iranului”

Ehud Barak: Seful serviciilor secrete turce este “sustinator al Iranului”

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, si-a exprimat ingrijorara cu privire la numirea noului sef al serviciilor secrete turce, Hakan Fidan, pe care l-a calificat drept „sustinator al Iranului”, intr-un discurs difuzat de postul de radio al armatei israeliene, citat de Mediafax.


„Turcia este o tara prietena, un aliat strategic, dar numirea in ultimele saptamani a unui nou sef al serviciilor secrete turce, care este un sustinator al Iranului, ne ingrijoreaza”, a declarat la sfarsitul lui iulie Barak, in cadrul unei reuniuni interne a partidului laburist pe care il conduce. El a apreciat cu aceasta ocazie ca numirea acestui oficial turc risca sa permita „iranienilor sa aiba acces la informatii secrete”. Relatiile dintre Israel si Turcia, altadata foarte apropiate, s-au degradat in ultimii ani, ajungand la cel mai scazut nivel dupa raidul israelian impotriva unei flotile de ajutor international pentru Fasia Gaza, de la 31 mai, in cursul caruia noua turci au fost ucisi. Turcia si-a rechemat ambasadorul, a anulat manevrele militare comune si a pretins scuze pe care Israelul refuza sa i le prezinte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult