Acasa InternationalExterne “El Comandante” in prima aparitie televizata, dupa trei ani de absenta

“El Comandante” in prima aparitie televizata, dupa trei ani de absenta

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Fidel Castro a discutat luni, timp de ora, fara intrerupere despre criza legata de programul nuclear iranian intr-o emisiune televizata (Masa Rotunda), prima sa interventie de acest gen dupa trei ani.

Potrivit BBC, Fidel Castro, in varsta de 83 de ani, a avertizat Statele Unite sa nu lanseze un atac impotriva Iranului si le-a acuzat ca incerca sa “controleze cele mai importante regiuni producatore de petrol din Orientul Mijlociu – chiar si prin violenta, daca alte metode vor da gres”.

Aceasta inregistrare apare la scurt timp dupa publicarea unor fotografii, realizate miercuri, in timpul unei foarte rare aparitii publice la Havana, de la data la care a cedat puterea, in urma cu patru ani, fratelui sau Raul, din motive de sanatate.

Liderul comunist nu a vorbit insa de eliberarea celor 52 de detinuti politici, arestati in 2003, desi publicarea interviului a coincis cu plecarea spre Spania a unui prim grup de 11 opozanti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult