Acasa InternationalExterne ElBaradei ameninţă Israelul

ElBaradei ameninţă Israelul

scris de M.A.
4 afisari

Fostul director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), egipteanul Mohamed ElBaradei, care şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Egiptului, a indicat că ţara sa „va declara război regimului sionist, dacă Israelul va ataca Gaza”, a anunţat luni Israel News.

Mohamed ElBaradei

Mohamed ElBaradei (foto: desiakhbar.com)

Într-un interviu acordat ziarului Al-Watan, fostul şef al AIEA a indicat că: „în cazul oricărui viitor atac israelian asupra Gaza, în calitate de viitor preşedinte al Egiptului, voi deschide punctul de graniţă Rafah (între Egipt şi Fâşia Gaza) şi voi examina diverse modalităţi de aplicare a acordului arab privind apărarea”, a explicat Mohamed ElBaradei, potrivit Agerpres. Sursa a apreciat că procesul de reconciliere nu a înregistrat progrese notabile, din cauza „dezechilibrului de forţe în regiune”, atât timp cât „Israelul continuă să controleze teritoriile palestiniene”. În legătură cu situaţia din Egipt, ElBaradei a afirmat că o corectă distribuire a veniturilor între diferitele clase sociale este principala sa prioritate, în cazul în care va câştiga viitoarele alegeri prezidenţiale. Principalul contracandidat al lui Mohamed ElBaradei este actualul secretar general al Ligii Arabe, Amr Moussa, fost ministru de externe al Egiptului, în perioada 1991-2001.

5 comentarii

Ciu Huhu 05-04-2011 - 16:16

De ce nu a facut nimic pina acum?

Baiet(EL): Aide-memoires pour El-Buradeyl 05-04-2011 - 19:42

Laurreatu premiului Nobel ar trebui sa stie ca din 1948,1956, 1967 si 1973 Egiptul a atacat Israelul, cu rezultate extraordinare! De fiecare data papara a fost usturatoare, ultima data Ariel Sharon si o brigada de tancuri erau la Cairo ,in 73 si nu cred ca doreau sa viziteze Sfinxul s-au alte vestigii ale EL- Buradey-lor!

george 05-04-2011 - 19:55

Asa zic si eu,in afara ca e un cretin…..dement!

u s 05-04-2011 - 21:21

O sa se cace arabii pe hoiturile vostre sobolanilor, iar noi o sa ne uitam la TV. Ce distractie o sa fie parazitilor..hehehe.

roy 09-04-2011 - 09:02

Microbule,

Tu esti in stare doar sa te hranesti din hoiturile altora impreuna cu fratii tai. Doar asta te tine in viata.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult