Acasa InternationalExterne Elveția – Accident Feroviar: Cel puțin un mort și 45 de rǎniți dupǎ ciocnirea a douǎ trenuri

Elveția – Accident Feroviar: Cel puțin un mort și 45 de rǎniți dupǎ ciocnirea a douǎ trenuri

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Corpul neînsufleţit al mecanicului unuia din cele două automotoare care s-au ciocnit în apropierea localităţii elveţiene Granges-prčs-Marnans a fost descarcerat de echipele de salvare în cursul nopţii de luni spre marţi.

Elveția – Accident Feroviar: Cel puțin un mort și 45 de rǎniți dupǎ ciocnirea a douǎ trenuri (foto: worldnews.nbcnews.com)

Procurorul a ordonat autopsia cadavrului pentru a identifica victima accidentului feroviar ce a avut loc luni seară între două trenuri regionale, soldat pe de altă parte cu 45 de răniţi. Coliziunea a avut loc la ora locală 19.00 (17.00 GMT), la Granges-prčs-Marnand, în cantonul Vaud, între un tren care circula spre Lausanne şi unul care venea dintre Lausanne. Traficul a fost întrerupt pe un sector al liniei ferate ce leagă oraşele Palézieux şi Payerne, au făcut cunoscut Căile Ferate Federale (CFF).

Un important dispozitiv de salvare şi prim-ajutor, format din poliţie, pompieri şi ambulanţe, a fost trimis la locul accidentului.„Numeroşi pasageri au fost răniţi şi li s-au acordat îngrijiri medicale la marginea drumului”, a informat site-ul jurnalului elveţian 20 minutes. Cele două părţi din faţă ale trenurilor au fost avariate şi parţial s-au întrepătruns.

Cei cinci răniţi grav au fost transportaţi cu elicopterul sau ambulanţa la spitalul din Payerne sau la spitalul universitar al cantonului Vaud din Lausanne. Înaintea primului bilanţ al poliţiei, mass-media elveţiene anunţaseră diferite bilanţuri cu zeci de răniţi, potrivit Agerpres. Televiziunea Elveţiei francofone a informat despre aproximativ 30 de răniţi, în timp ce postul de televiziune germanofon s-a referit la 44 de răniţi, dintre care patru în stare grav.

1 comentariu

laur 30-07-2013 - 14:08

forumtrenuri.comn

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult