Acasa InternationalExterne Elveția: Trei români suspectaţi de spargeri capturați cu ajutorul unei drone militare

Elveția: Trei români suspectaţi de spargeri capturați cu ajutorul unei drone militare

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Trei români suspectaţi de comiterea unor spargeri au fost arestați de către poliția din cantonul elvețian Ticino, care i-a localizat cu ajutorul unui avion fără pilot.               

Elveția: Trei români suspectaţi de spargeri capturați cu ajutorul unei drone militare (Foto: dronewars.net)

Elveția: Trei români suspectaţi de spargeri capturați cu ajutorul unei drone militare (Foto: dronewars.net)

Ofiţerii de poliţie i-au capturat pe cei trei în zona Mendrisio, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce aceştia au fost localizaţi cu ajutorul unui avion fără pilot de tip ADS 95 „Ranger”, aparţinând Forţelor Aeriene și dotat cu camere de luat imagini în infraroşu. O femeie din zonă a alertat poliţia anterior, în legătură cu suspecţii. Avionul fără pilot i-a localizat pe cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 42 şi 52 de ani, în doar 15 minute, unul dintre aceştia ascunzându-se în nişte tufişuri.

Potrivit mediafax, bărbații sunt suspectaţi că sunt implicaţi în multiple spargeri comise în locuinţe din regiune, apropiată de frontiera cu Italia. Cunoscuţi de investigatori, ei sunt „suspectaţi puternic de faptul că au venit în Ticino pentru a comite furturi”, potrivit poliţiei. Cu toate acestea, poliția nu a dezvăluit motivul pentru care vameşii folosesc avioane fără pilot aparţinând armatei.

Avionul fără pilot este unul dintre cele 15 utilizate de către forţele aeriene elveţiene. Drona a fost construită de către compania elveţiană RUAG Aviation, cu sediul la Emmen, în cantonul Lucerna. Propulsat de un motor cu doi cilindri în doi timpi, dispozitivul are o anvergură de 5,71 metri şi o independenţă de zbor de mai multe ore, la o viteză de până la 220 de kilometri pe oră.

Tot în Elveția, poliţia din Neuchâtel a lansat o operaţiune de căutare a unui român care a evadat dintr-o închisoare din La Chaux-de-Fonds în noaptea de vineri spre sâmbătă. Deţinutul, în vârstă de 40 de ani, este suspectat de furt în grup organizat şi se afla în arest în aşteptarea procesului. El ar fi dezactivat sistemul de securitate al penitenciarului şi ar fi evadat pe schelăria clădirii, aflate în renovare, potrivit The Local.se, care adaugă că poliţia a anunţat că acesta nu este periculos.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult