Acasa InternationalExterne Epidemia care a declanşat starea de urgenţă sanitară în New York

Epidemia care a declanşat starea de urgenţă sanitară în New York

scris de M.A.
0 afisari

Stare de urgenţă sanitară în New York. Guvernatorul statului american a luat această decizie sâmbătă seara, din cauza severităţii epidemiei de gripă.

Epidemia care a declanşat starea de urgenţă sanitară în New York

Epidemia care a declanşat starea de urgenţă sanitară în New York (foto: orange.co.uk)

Întregul teritoriu al SUA se confruntă cu cel mai serios episod epidemic din ultimi ani, relatează Associated Press. În statul New York fost raportate 20.000 de cazuri de gripă, în timp ce pe toată durata sezonului trecut au fost înregistrate numai 4.400 de cazuri. Nu se cunoaşte deocamdată numărul adulţilor victime ale gripei. Cel puţin 28.747 de cazuri de gripă au fost înregistrate în Statele Unite în această iarnă, iar 20 de copii au murit din cauza acestei boli, potrivit Centrului federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC). Cu toate acestea, cifrele sunt mult mai ridicate, deoarece mulţi bolnavi nu merg la medic.În medie, în fiecare an circa 24.000 de persoane îşi pierd viaţa în SUA ca urmare a complicaţiilor generate de gripă, transmite Agerpres.

Epidemia de gripă a început în luna decembrie, mai devreme ca de obicei, tulpina virusului din acest an provocând simptome mai severe decât alte tulpini. În ciuda începutului timpuriu al epidemiei, medicii susţin că încă nu este prea târziu pentru vaccinarea antigripală.

Aproximativ jumătate dintre americani s-au vaccinat în acest sezon, după epidemia de gripă porcină din anul 2009 numărul celor care apelează la vaccinul antigripal crescând în fiecare an. Oficiali americani din sectorul sănătăţii au anunţat vineri că un studiu recent efectuat pe 1.100 de subiecţi a arătat că vaccinul gripal are o eficienţă de 62%

1 comentariu

Zenovia-Zamfira 13-01-2013 - 15:02

La noi pe strada s-a descoperit ca era o intreaga familie care stranuta, si inca foarte zgomotos.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult