Acasa InternationalExterne Epidemia de gripă a lovit dur SUA. 18 copii au murit

Epidemia de gripă a lovit dur SUA. 18 copii au murit

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

Epidemia de gripă din SUA, care a luat naştere la începutul lunii decembrie, face ravagii în majoritatea statelor provocând până în prezent moartea a 18 copii şi peste 2.200 de spitalizări.

Epidemia de gripă a lovit dur SUA. 18 copii au murit (foto: cdn.thedailybeast.com)

Epidemia de gripă din SUA a început cu câteva săptămâni mai devreme decât se aştepta, cu un număr mare de cazuri de la începutul lunii decembrie. În mod normal, numărul de persoane bolnave creşte începând cu jumătatea lunii ianuarie, cu un vârf la sfârşitul lui februarie. Doctorul Anthony Fauci, director al Institutului naţional de alergii şi boli infecţioase, a precizat că acesta este se pare „cel mai grav sezon de gripă din ultimii zece ani’”

Medicul a adăugat că tulpina dominantă a virusului din acest an este H3N2, responsabilă din punct de vedere istoric de cele mai grave simptome, comparativ cu alte tulpini ale acestui virus, subliniază el. Fauci  a menţionat că vaccinul de acest an corespunde bine tulpinii dominante, ceea ce ar trebui să ofere o protecţie de 60-65%. Pentru moment, bilanţul victimelor se referă doar la copii, ceea ce se explică prin faptul că Centrele federale pentru controlul şi prevenţia bolilor  sunt obligate prin lege să raporteze în mod regulat decesele pediatrice, însă bilanţul deceselor în rândul adulţilor va fi făcut public la sfârşitul sezonului.

În ultimele patru săptămâni, proporţia persoanelor care şi-au consultat medicul sau au fost la spital cu simptome de gripă a trecut de la 2,8% la 5,6%, potrivit Agerpres. Anul trecut, rata a culminat la 2,2%, atingând 7,6% în 2003/2004. Până în prezent, în 41 de state şi oraşul New York se înregistrează un număr ridicat de persoane bolnave de gripă.

1 comentariu

ciufulici 11-01-2013 - 14:06

Ne pacaleste, virusii nu au tulpina, numai plantele au.
Insa virusii dau fructe.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult