Acasa InternationalExterne Epidemie de sinucideri în rândul veteranilor din Irak şi Afganistan

Epidemie de sinucideri în rândul veteranilor din Irak şi Afganistan

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Patru militari de la baza Fort Hood, toţi veterani decoraţi în războaiele din Irak şi Afganistan, au murit săptămâna trecută, în toate cazurile fiind vorba aparent despre sinucideri, a declarat Christopher Haug, un purtător de cuvânt al acestei baze militare din Texas, citat de CNN.

În cazul în care se va confirma că este vorba despre sinucideri, numărul total al sinuciderilor înregistrate de la începutul anului şi până în prezent la Fort Hood va ajunge la 18. “Fiecare dintre aceste cazuri este tragic”, a declarat generalul William Grimsley, comandantul acestei baze, într-o conferinţă, adăugând că acest lucru “este frustrant personal şi profesional pentru un lider”, informează Mediafax. El nu a anunţat nicio măsură în acest sens. “Nu cred că putem avea un răspuns simplu”, a subliniat Grimsley.

Aceste incidente au început vineri, când cadavrul soldatului Antonio Heath, în vârstă de 24 de ani, din Warren (New York), a fost găsit în localitatea Temple (Texas), prezentând o rană prin împuşcare. El a fost mobilizat în Irak în cea mai mare parte a lui 2009 şi a fost decorat cu numeroase medalii. Sâmbătă, sergentul major Baldemar Gonzales, în vârstă de 39 de ani, din Victoria (Texas), a fost găsit mort la locuinţa sa, la Fort Hood. El a participat la operaţiunile Desert Storm şi Iraqi Freedom, fiind decorat cu numeroase medalii. Tot sâmbătă, cadavrul sergentului Timothy Ryan Rinella, în vârstă de 29 de ani, din Chester (Virginia), a fost găsit la domiciliul acestuia din Copperas Cove, lângă Fort Hood. El prezenta “aparent o rană prin împuşcare”, potrivit informaţiilor furnizate de baza militară. Rinella a fost mobilizat de trei ori în Irak şi o dată în Afganistan.

O zi mai târziu, sergentul Michael Franklin, care a servit în Irak, şi soţia sa, Jessie, au fost găsiţi morţi, aparent împuşcaţi, în locuinţa lor din cazul bazei. Acest caz este investigat ca o crimă urmată de sinucidere. Cuplul avea doi copii, în vârstă de şase şi, respectiv, doi ani.

Forţele armate americane încearcă de ani de zile să oprească sau să reducă rata sinuciderilor în rândul militarilor. Potrivit unor speculaţii, aceştia nu cer ajutor pentru probleme de ordin emoţional sau psihic, de teamă că vor fi stigmatizaţi de camarazi şi comandanţi.

Generalul Grimsley a apreciat că nu există o legătură între sinucideri şi incidentul armat care s-a petrecut în bază, în noiembrie 2009, când 13 persoane au fost ucise, după ce psihiatrul militar Nidal Hasan a deschis focul. “Nu fac o corelaţie, deşi (incidentul) ne-a rămas întipărit (în minte) şi va rămâne (acolo) pentru toată viaţa. Dar acelaşi lucru este valabil pentru tot ce se întâmplă aici”, a declarat comandantul. Prima şedinţă a audierilor preliminare procesului lui Hasan va avea loc peste două săptămâni.

0 comentariu

gemenaru 21-04-2010 - 17:33

Daca te uiti la chipul acestui om,nu poti decat sa deduci trasaturile barbare ale acestui neam,care in loc sa se gandeasca la amarutul sau popor tinut in lanturi,cheltuiec miliardele de petrodolari in scopul industriei mortii si la finantarea terorismului mondial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS