Acasa InternationalExterne Erdogan amenință Siria cu atacuri aeriene și acuză Rusia că ia parte la masacrarea civililor la Idlib

Erdogan amenință Siria cu atacuri aeriene și acuză Rusia că ia parte la masacrarea civililor la Idlib

scris de Misu Andrei
135 afisari

Turcia va lovi forţele guvernamentale siriene oriunde le întâlneşte în nordul Siriei, dacă un singur soldat turc va mai fi rănit, şi pentru aceasta ar putea recurge la forţele aeriene, a ameninţat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. În acelaşi timp, el a acuzat Rusia că ia parte la masacrarea civililor la Idlib, în nord-vestul Siriei, relatează Agerpres.

Paisprezece soldaţi turci au fost ucişi şi 45 răniţi de la începutul lunii februarie în atacuri ale regimului sirian în provincia Idlib, ultimul bastion al rebelilor în Siria, unde Turcia dispune de 12 posturi de observare, conform acordurilor încheiate cu Rusia.

Bombardamentele regimului sirian, sprijinite de Moscova, s-au intensificat în ultimele săptămâni în regiunea Idlib, permiţând Damascului să preia controlul asupra mai multor sectoare în această provincie, spre indignarea Ankarei.

„Anunţ aici că de astăzi vom ataca forţele regimului peste tot, fără a ţine cont de graniţele Idlib şi de acordul de la Soci, în cazul în care soldaţii noştri din posturile de observare sau din alte locuri sunt afectaţi chiar şi în cea mai mică măsură”, a declarat Erdogan într-un discurs susținut la Ankara.

1 comentariu

neacsum 12-02-2020 - 20:38

Pe Erdogan il mananca. S-a certat cu Trump, dupa ce si-a asigurat rietenia lui Putin. Acuma se cearta cu Putin, contand pe ajutorul american. S-ar putea ca nici unuia din cei doi sa nu ii placa si sa il bage la mijloc. Oricat de tare ar fi Erdogan nu se poate pune cu amandoi odata. E de inteles grija lui fata de militarii turci, dar daca tine la viata lor sa ii scoata din ” posturile de observare” avansate, care sunt de fapt capete d epod pe care le tine pregatite pentru a controla zonele eliberate de rebeli. Vrea prea multe si nu stiu daca isi poate permite. Face un joc periculos, vrea sa devina si el un fel de politist zonal.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult