Acasa InternationalExterne Erdogan are probleme

Erdogan are probleme

scris de C.P.
10 afisari

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu i-a predat oficial marți mandatul de a forma un guvern președintelui Tayyip Erdogan, a anunțat președinția într-un comunicat, după eșuarea încercărilor de a găsi un partener mai mic de coaliție pentru partidul său AKP, informează Reuters.
pm-davutoglu-returns-mandate-to-form-government-to-president-erdoganAceastă situație, care era de așteptat după ce discuțiile au eșuat luni între Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), din care face parte și președintele Erdogan, și Partidul Acțiunea Naționalistă (MHP) l-ar putea face acum pe Erdogan să mandateze al doilea cel mai mare partid din parlament, CHP (Partidul Republican al Poporului — secular, de opoziție), deși acesta este de asemenea văzut ca fiind incapabil să formeze un guvern.

Dacă niciun guvern nu este format până la 23 august, Erdogan va trebui să dizolve administrația interimară a lui Davutoglu și să apeleze la un executiv provizoriu în care partidele vor fi reprezentate în mod paritar pentru a conduce Turcia până la alegeri anticipate la toamnă, notează Reuters.

Dorința unui guvern de coaliție a fost zadarnică după alegerile generale din 7 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult