Acasa InternationalExterne Erdogan, preşedinte ales al Turciei

Erdogan, preşedinte ales al Turciei

scris de A.B.
6 afisari

Premierul Recep Tayyip Erdogan, ales duminică președinte al Turciei într-un prim scrutin prin vot universal, a lansat un mesaj de unitate afirmând că dorește să deschidă o „eră nouă” într-o țară foarte divizată sub conducerea sa, transmite AFP.

Erdogan, preşedinte ales al Turciei

„Încheiem astăzi o eră și intrăm într-o eră nouă”, a declarat Erdogan într-un discurs ținut în fața miilor de simpatizanți ai săi reuniți la Ankara, în care a promis să devină „președintele celor 77 de milioane de turci”, uitând „disputele din trecut”.

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost ales duminică președinte al Republicii Turcia, din primul tur al alegerilor prezidențiale, pentru prima dată în cadrul unui sufragiu universal direct

9 comentarii

BULA 11-08-2014 - 11:24

Si americanii ce zic ?

pathfinder 11-08-2014 - 11:29

Pai sa vedem cat de obraznic mai este…

BULA 11-08-2014 - 12:32

Putin a zis ca cea mai mare catastrofa geopolitica din secolul 20 a fost destramarea URSS-ului. Dar eu cred ca cea mai mare catastrofa a fost tampenia facuta de americani, cu transferarea productiei in China (tara pe care nu o pot controla) si transformarea Americii in piata de desfacere pentru chinezareli. Globalizarea e rezultatul damblagirii conducerii SUA.

pathfinder 11-08-2014 - 13:03

Si europenii si-au transferat productia in China.
DA, este o mare prostie pe termen lung.

BULA 11-08-2014 - 13:23

Miscarea asta a fost clocita de bisnitari, care castiga enorm de mult in raport cu producatorii. Au mituit guvernul SUA ca sa accepte transferarea de tehnologii, utilaje si bani in China. China s-a ridicat, si-a calificat superior forta de munca, a devenit superputere economica, iar bisnitarii din America au facut bani de nu mai stiu pe unde ii au pusi, cu care au cumparat tari intregi. Dar pop.ulatia Americii a avut de pierdut. In primul rand a decazut scoala de acolo, nefiind nevoie de personal cu calificare inalta. Nivelul de trai din China s-a ridicat, iar in America a scazut, pe principiul vaselor comunicante.
Europa a imitat America pentru ca nu avea de ales. Cand prima firma occidentala si-a mutat productia in China si a inceput sa vanda mai ieftin pe pietele din Vest, toate celelalte firme mari au fost obligate sa faca la fel, pentru ca se simteau taiate cu septarul pe la spate. A fost ca o avalansa.

US 11-08-2014 - 14:09

Te vedeam eu fara produsele ieftine din China.

BULA 11-08-2014 - 14:19

Asa e, pe noi ne-a cam avantajat chinezirea. Dar puteam sa fabricam ieftin si in Romania (in Est), daca nu rasturnau americanii guvernele din Europa de Est si nu dezindustrializau aceste tari. Insa occidentalii si-au furat-o singuri, dand chinezilor secrete industriale si tehnologie care trebuiau sa fie sub cheie. Ati luat-o in mana ! Daca as fi in locul vostru, as muri de ciuda.

digital 11-08-2014 - 22:48

amerlocii o să sugă puțin ..lla!

bogdan 11-08-2014 - 17:29

realegerea lui Erdogan aduce Turcia si mai aproape de aliatii lui, ca Iran si teroristii Hamas, practic, distruge tot ce a facut Ataturk.

http://inliniedreapta.net/cui-promite-oprescu-moschee-la-bucuresti/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult