Acasa InternationalExterne Erdogan spune din nou că Tucia nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Erdogan spune din nou că Tucia nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO

scris de Misu Andrei
92 Afisari

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat din nou joi că Turcia se opune aderării Suediei și Finlandei la NATO. „Nu putem accepta existența unor organizații teroriste” într-o „organizație de securitate”, a declarat Erdogan, potrivit presei turce.

Declarațiile lui Erdogan vin după ce ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit miercuri la New York cu omologul american Anthony Blinken, pentru a discuta despre aderarea la NATO a celor două state nordice. „Pot spune că am avut o întâlnire extrem de pozitivă”, a declarat reporterilor şeful diplomaţiei turce, în timp ce Casa Alba a anunțat că Statele Unite sunt „încrezătoare că Suedia şi Finlanda vor avea un proces eficient de aderare (la NATO) şi că preocupările Turciei pot fi abordate”.

Joi, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a susținunt o alocuțiune în fața unui grup de tineri din Ankara, de Ziua Tineretului și Sportului, în care a declarat că „NATO este o organizație de securitate și nu putem accepta existența unor organizații teroriste într-o astfel de organizație”.

„În special Suedia este un adevărat focar al terorii, casa terorii”, a spus el, adăugând că Stockholm a impus, de asemenea, un embargo asupra armelor Turciei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult