Acasa InternationalExterne Erdogan: „Turcia îi va da Greciei replica pe care o merită”

Erdogan: „Turcia îi va da Greciei replica pe care o merită”

scris de Misu Andrei
141 Afisari

Liderul de la Ankara, Erdogan, a declarat miercuri, că „Turcia îi va da Greciei replica pe care o merită” în conflictul din Mediterana de Est, într-o nouă revenire la retorica și acțiunile agresive – Turcia a trimis din nou o navă de explorare în apele revendicate de Grecia, conform Agerpres.

„Vom continua să-i dăm Greciei şi administraţiei greco-cipriote (…) răspunsul pe care îl merită pe teren”, a declarat Erdogan în timpul unui discurs la Ankara.

Declarațiile vin în contextul în care Ankara a trimis, în timpul acestei săptămâni, o nouă navă de cercetare, Oruc Reis, în Mediterana de Est, în pofida protestelor din partea autorităților de la Atena. Sosirea ambarcațiunii pune capăt speranțelor că cele două țări ar putea reveni la relații amicale în următoarea perioadă, mai ales în situația în care timp de mai multe săptămâni cele două țări s-au aflat într-o stare de tensiune accentuată.

Tensiunile au început după ce aceeaşi navă a mai fost trimisă în Mediterana de Est pe 10 august. Ankara a prelungit de mai multe ori misiunea ei, ignorând apelurile repetate ale UE şi Atenei, care cereau încetarea acesteia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS