Acasa InternationalExterne Erupţia Popocatépetl: În Ciudad de México ar putea să cadă cenuşă vulcanică

Erupţia Popocatépetl: În Ciudad de México ar putea să cadă cenuşă vulcanică

scris de Stefan Galai
7 afisari

În capitala Mexicului, Ciudad de México, s-ar putea produce o uşoară cădere de cenuşă vulcanică, după ce vulcanul Popocatépetl, situat la o periferie a oraşului, a aruncat miercuri coloane de cenuşă şi fum.

Foto: huatulcolife.blogspot.com

Autorităţile au emis o alertă în legătură cu posibilitatea căderii cenuşii vulcanice asupra capitalei Mexicului în urma erupţiei vulcanului Popocatépetl, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Oficiali ai Departamentului de Apărare Civilă au făcut apel către locuitori să ia măsurile necesare de precauţie, recomandând limitarea timpului petrecut în aer liber, iar în caz de nevoie să iasă în stradă cu măşti de protecţie respiratorie şi oculară.

Autorităţile au subliniat necesitatea protejării rezervoarelor cu apă pentru a împiedica infiltrarea particulelor de cenuşă.

În comunicatul departamentului amintit, se menţionează că, în următoarele ore, în Ciudad de México şi la periferiile sale s-ar putea produce o uşoară cădere de cenuşă vulcanică, după ce vulcanul Popocatépetl a aruncat miercuri coloane de cenuşă şi fum la o înălţime de 2,5 km.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult