Acasa InternationalExterne Estonia. Ofiţer de informaţii, arestat pentru spionaj în favoarea Moscovei

Estonia. Ofiţer de informaţii, arestat pentru spionaj în favoarea Moscovei

scris de M.A.
11 afisari

Un ofiţer din cadrul securităţii interne din Estonia, Aleksei Dressen, suspectat de spionaj, a fost arestat miercuri pe aeroportul din Tallin, în momentul în care se pregătea să urce la bordul unui avion cu destinaţia Moscova.

Estonia spionaj RusiaProcurorii îl acuză pe Aleksei Dressen, în vârstă de 44 de ani, un agent al Departamentului Securităţii Interne din cadrul Poliţiei Naţionale estone, că a colectat ilegal informaţii confidenţiale încă de la data proclamării independenţei Estoniei faţă de fosta Uniune Sovietică, în 1991. Statul în favoarea căruia a acţionat Dressen nu a fost precizat, transmite Mediafax.

Dressen este suspectat că a colectat informaţii confidenţiale în decursul anilor. El a fost arestat, o dovadă în acest sens”, le-a spus jurnaliştilor Normand Aas, un procuror de stat. „Soţia lui Dressen a fost de asemenea arestată miercuri dimineaţa, pe aeroportul din Tallin. Cuplul intenţiona să ia un zbor Tallin-Moscova„, a adăugat procurorul. Femeia, identificată ca Viktoria Dressen, este suspectată că a servit drept curier pentru transmiterea informaţiilor confidenţiale obţinute ilegal de soţul ei.

Potrivit Parchetului, cazul Dressen nu are, însă, o legătură cu cazul lui Herman Simm, un fost funcţionar din cadrul Ministerului eston al Apărării, găsit vinovat de trădare în 2009 şi condamnat la 12 ani şi jumătate de închisoare pentru vinderea unor secrete NATO către Rusia. Conform legii estone, trădarea se pedepseşte cu închisoare între trei şi 15 ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult