Acasa InternationalExterne Eurobarometru. Criza, somajul si preturile, principalele griji ale europenilor

Eurobarometru. Criza, somajul si preturile, principalele griji ale europenilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Trei sferturi dintre europeni considera ca o coordonare mai stransa a politicilor economice si financiare intre statele membre ale UE ar fi eficienta in ceea ce priveste combaterea crizei economice, conform anchetei Eurobarometru din primavara anului 2010, ancheta de opinie bianuala organizata de UE.


@ 72% dintre europeni sprijina ideea unei supravegheri mai stricte de catre UE a activitatilor celor mai importante grupuri financiare internationale

 

@ Principalele preocupari ale europenilor in legatura cu criza erau urmatoarele: situatia economica actuala, somajul si cresterea preturilor.

@ 40% dintre europeni asociaza UE cu euro, 45% cu libertatea de a calatori, studia si lucra oriunde in UE si 24% cu pacea.

Faptul ca o majoritate clara se pronunta in favoarea unei consolidari a guvernantei economice europene arata ca, pentru cetateni, UE reprezinta o parte decisiva a solutiei in fata crizei,” a afirmat Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene, care detine portofoliul comunicarii. Ancheta Eurobarometru din primavara anului 2010 a fost realizata prin intermediul unor interviuri directe intre 5 si 28 mai 2010, in punctul culminant al crizei financiare europene. In total, 26 641 de persoane au fost intervievate in cele 27 de state membre ale UE.

Majoritatea europenilor sunt constienti de provocarile importante cu care se confrunta in prezent toate tarile din UE:74% sunt de acord cu privire la faptul ca tara lor are nevoie de reforme pentru a face fata viitorului si 71% sunt gata sa accepte aceste reforme in beneficiul generatiilor viitoare. Europenii ezita cu privire la cea mai buna modalitate de a stimula redresarea economica:74% considera ca masurile de reducere a deficitelor si a datoriei publice nationale nu pot astepta (85% in Suedia, 84% in Ungaria, 83% in Germania, 82% in Belgia si Cipru si 80% in Republica Ceha, Grecia si Slovenia). 49% dintre europeni au declarat ca aderarea tarii lor la UE a fost „benefica”.

Integral aici

0 comentariu

Giurgiu Crisan 18-04-2010 - 17:56

intreb si eu; e roman dl Lehel?
Vad ca toti, dar absolut toti din presa, au o jena sa scrie daca respectivul despre care e vorba este evreu.
E destept, nu-i asa? de aia se imbogatzeste oare cit altii in 50 de ani?

FORESKIN 18-04-2010 - 19:56

..asa ca daca-i puneti pielea pe batz… am nevoie de o bucata (tabacita..) ca sa-mi fac un portofel… Si ciolanele le pot folosi – ca am niste caini care rontzaie tot…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult