Acasa InternationalExterne Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei de Covid.

Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei de Covid.

scris de Misu Andrei
82 Afisari

Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei de Covid, determinând tot mai multe țări să ia în considerare reimpunerea lockdown-ului în perioada de dinainte de sărbătorile de iarnă. Tot mai multe guverne se întreabă dacă vaccinurile împotriva coronavirusului sunt suficiente pentru a limita și stopa răspândirea virusului, relatează Reuters.

Europa însumează mai mult de jumătate din media infectărilor calculată la șapte zile la nivel global și aproximativ jumătate dintre cele mai recente decese provocate de Covid-19, potrivit unui bilanț Reuters. Sunt cele mai mari cifre din aprilie anul trecut.

Tumultul în ceea ce privește pandemia de Covid în Europa vine în contextul în care campaniile de vaccinare s-au aplanat în ultima perioadă, chiar înainte de lunile de iarnă. Aproximativ 65% din populația Spațiului Economic European (SEE) – care include Uniunea Europeană, Islanda, Liechtenstein și Norvegia – a primit două doze de vaccin anti-Covid, potrivit datelor UE, dar ritmul imunizării a încetinit în ultimele luni.

Pe lângă țările din Europa de est, unde rata de vaccinare rămâne la un nivel scăzut, Germania, Franța și Țările de Jos se confruntă, de asemenea, cu o creștere a numărului de infecții. Acest lucru presupune o provocare chiar și pentru guvernele cu rate ridicate de imunizare.Marele plus al acestora îl reprezintă faptul că spitalizările și decesele sunt mult mai mici decât acum un an, iar variațiile mari în funcție de țară în ceea ce privește utilizarea vaccinurilor și a rapelurilor, precum și măsuri precum distanțarea socială fac dificilă tragerea de concluzii pentru întreaga regiune, mai scrie sursa citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS