Acasa InternationalExterne Europa, maturata de furtuni

Europa, maturata de furtuni

scris de Ziua Veche
25 Afisari

.Mai multe state din Uniunea Europeana se afla sub atentionari meteorologice de cod galben, portocaliu si rosu. Cea mai grav afectata tara pare a fi Polonia, unde doua regiuni, Slaskie si Malopolskie, sunt avertizate cu cod rosu pentru precipitatii abundente, transmite Radio Romania Actualitati.


Potrivit siteului de avertizare meteorologica pentru statele din Uniunea Europeana, meteoalarm.eu, a fost instituit cod meteorologic galben si portocaliu pentru vant puternic si ploi insemnate cantitativ in anumite regiuni din Austria, Cehia, Germania, Ungaria, Croatia, Italia, Norvegia, Rusia, Suedia, Slovenia si Slovacia.

 

De asemenea, o regiune din estul Spaniei se afla sub incidenta codului galben pentru valuri ridicate, o regiune din centrul Finlandei a primit atentionare pentru focuri de padure, iar toata Estonia se afla sub incidenta codului galben pentru descarcari electrice puternice.

 

Potrivit corespondentului Romania Actualitati in Ungaria, o furtuna puternica a cauzat probleme aproape in intreaga tara, in special in zona de nord si de vest a tarii. Autoritatile pentru protectia civila au fost solicitate sa intervina de cateva sute de ori, pentru remedierea problemelor cauzate de furtuna care matura Europa. Vantul a doborat arbori si a avariat acoperisuri de case, iar din cauza precipitatiilor abundente cazute in ultimele zile, mai multe paraie au iesit din matca, inundand drumuri si imobile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult