Acasa InternationalExterne Europarlamentarii şi-au majorat indemnizaţia cu 1500 de euro

Europarlamentarii şi-au majorat indemnizaţia cu 1500 de euro

scris de M.A.
2 afisari

Europarlamentarii au decis creşterea cu 1500 de euro a indemnizaţiei lunare pentru cheltuielile de personal şi administrative, o decizie similară fiind luată şi anul trecut, în ciuda austerităţii la scară largă din ţările membre UE, informează EUObserver.

Parlamentul European

Foto: efbww.org

Decizia a fost luată joi, 3 martie, de către membrii Comisiei pentru bugete a Parlamentului European şi constă în creşterea bugetului general al legislaturii cu aproape 13,25 milioane de euro în 2011.

Europarlamentarii din grupurile Partidului Popular European (PPE, creştin-democrat) şi Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) au susţinut creşterea propusă, în timp ce alte grupuri au considerat decizia a fi nejustificată, transmite Agerpres

Susţinătorii deciziei afirmă că fondurile alocate în plus vor permite angajarea unui personal adiţional, necesar pentru a face faţă volumului de muncă în creştere, datorat noului Tratat de la Lisabona, în vigoare de la 1 decembrie 2009.

Europarlamentarii sunt plătiţi cu 7.956,87 euro pe lună, înainte de impozitare, şi mai primesc câte 300 de euro pentru fiecare zi în care lucrează la Bruxelles sau Strasbourg. În plus, primesc o indemnizaţie de 19.709 euro pentru cheltuieli de personal şi administrative, iar decizia de joi va creşte această cifră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult