Acasa InternationalExterne Evacuare la o centrală nucleară din Bulgaria

Evacuare la o centrală nucleară din Bulgaria

scris de M.A.
0 afisari

Întregul personal al Unităţii 5 a centralei nucleare Kozloduy, din Bulgaria, a fost evacuat după ce a fost descoperită o creştere a nivelului radiaţiilor, informează Novinite.

Kozloduy (novinite.com)

Centrala de la Kozloduy (foto: novinite.com)

Evacuarea a avut loc în jurul orei 10:45, marţi, iar, la ora 18.00, a fost revocată. Incidentul s-a petrecut după desigilarea primei secţiuni de 1000 MW de la Unitatea 5, care tocmai a fost oprită pe 24 aprilie 2011, pentru reparaţiile planificate anual şi realimentare, transmite RRA. Personalul de la Kozloduy a luat măsuri pentru normalizarea situaţiei. S-a constatat că creşterea nivelului de radiaţii a fost provocată de concentraţia crescută de izotopi de xenon (Xe-133). Toţi membrii personalului au fost testaţi şi s-a constatat că nu au prezentat expuneri la radiaţii peste normele admise. Nivelul incidentului a fost clasificat ca fiind zero pe scala internaţională de măsurare a unor astfel de situaţii. Japonia a clasificat la 7 nivelul de gravitate al accidentului nuclear de la Fukushima pe scara evenimentelor nucleare.

2 comentarii

Gugles 28-04-2011 - 12:53

invata sa scrii

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult