Acasa InternationalExterne Execuţii publice în Coreea de Nord

Execuţii publice în Coreea de Nord

scris de D.P.
2 afisari

Coreea de Nord a executat, luna aceasta, în public, doi cetăţeni nord-coreeni, pentru că au adunat de pe jos manifeste răspândite peste frontiera cu Coreea de Sud, a anunţat luni liderul unei asociaţii de la Seul.

militari nord-coreeniUn ofiţer din cadrul armatei, care a luat şi cei câţiva dolari incluşi într-un manifest, şi o femeie, în vârstă de 45 de ani, care a ascuns un manifest de propagandă, au fost împuşcaţi la 3 ianuarie, la Sariwon, la 45 de kilometri sud de Phenian, a anunţat Choi Sung-Yong, informează Mediafax.

Execuţia a avut loc în faţa a aproximativ 500 de persoane şi a fost precedată de o şedinţă ideologică pe tema manifestelor trimise de cealaltă parte a frontierei, de către Coreea de Sud, uneori cu baloane umflate cu aer.

Potrivit lui Choi Sung-Yong, care citează o sursă de la Sariwon, şase membri ai familiilor celor două persoane executate au fost trimise în lagăre de deţinuţi politici.

Coreea de Nord pare că a pus în aplicare aceste execuţii, cu scopul de a da o lecţie populaţiei sale”, potrivit activistului. Regimul pare că vrea să îşi intensifice controlul ideologic, în timp ce presupusul succesor al actualului lider, fiul său cel mai mic, se pregăteşte pentru exercitarea puterii, a adăugat el.

Kim Jong-Un, în vârstă de 28 de ani, a fost desemnat în mod oficial, în toamna lui 2010, ca succesor al tatălui său, Kim Jong-Il, care are probleme de sănătate.

Între cele 500 de persoane obligate să participe la execuţie figurau aproximativ 50 de rude ale unor foşti prizonieri de război, originari din Coreea de Sud, sau sud-coreeni răpiţi.

Choi Sung-Yong, al cărui tată a fost răpit de nord-coreeni, a creat o asociaţie care a reuşit să ajute prozonieri de război şi victime ale răpirilor să scape.

Seulul estimează la 500 numărul prizonierilor de război sud-coreeni deţinuţi, în continuare de Phenian, şi la 480 numărul sud-coreenilor răpiţi de la sfârşitul Războiului Coreei (1950-1953). Phenianul dezminte că ar reţine sud-coreeni împotriva voinţei lor.

1 comentariu

Moo Chin Ceay 24-01-2011 - 14:22

CONDAMNAM CU HOTARARE FAPTA ANTIREVOLUTIONARA, HUO LOR, TRAIASCA CONDUCATORUL !!!

Acesti oameni au cules manifestul ca sa-l arda in soba si sa se incalzeasca fraudulos, cand puteau foarte bine sa citeasca din gazeta de perete, si prin acesta sa se incalzeasca la gandul ca socialismul este cea mai buna si mai dreapta oranduire, inca 2-3 cincinale si va depasi America si satelitul sau vandut Japonia corupta pana la os!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult