Acasa InternationalExterne Exercitiile israeliene din Romania vor spori. Blue Sky 2010, pregatire pentru atacarea Iranului

Exercitiile israeliene din Romania vor spori. Blue Sky 2010, pregatire pentru atacarea Iranului

scris de Ziua Veche
11 afisari

.Fortele Aeriene israeliene (IAF) isi vor spori exercitiile de antrenament in Romania, in pofida prabusirii unui elicopter saptamana trecuta, deoarece trebuie imbunatatita abilitatea pilotilor israelieni de a zbura in zone muntoase, relateaza Jerusalem Post. De asemenea, agentia israeliana Debka.com, specializata in probleme militare si de spionaj, sustine ca exercitiul Blue Sky 2010 din Romania simula un atac asupra Iranului.


Israelul si Romania au inceput discutii privind viitoare exercitii comune de antrenament, in pofida accidentului aerian din Muntii Carpati, in urma caruia au murit sase militari israelieni si unul roman. Conform evaluarilor, exercitiile trebuie sporite pentru ca, in cazul in care accidentul de saptamana trecuta a fost cauzat de o eroare umana, asa cum sugereaza rezultatele initiale, este nevoie de imbunatatirea abilitatii pilotilor israelieni de a zbura in zone muntoase precum cea din Romania, transmite Mediafax. Exercitiul specific in timpul caruia un elicopter israelian de tip Sikorsky CH-53 Sea Stallion (Yasour) s-a prabusit lunea trecuta simula o misiune de cautare-salvare in zone nefamiliare. Muntii Carpati sunt cunoscuti pentru varfurile inalte, vremea instabila si padurile dese, conditii in care pilotii israelieni nu se antreneaza frecvent. Israelul si Romania au inceput antrenamentele comune in 2006, cand ministrul israelian al Apararii de atunci, Shaul Mofaz, a semnat un acord pe cinci ani cu omologul sau roman, care a permis IAF sa mobilizeze aparate de zbor si militari pentru a se antrena.
Site-ul israelian DEBKAfile, citat de Agerpres, a difuzat informatia ca prabusirea elicopterului s-a produs in ultimul stadiu al unui exercitiu militar comun romano-israelian care simula un atac asupra capacitatilor nucleare ale Iranului. In linie dreapta, distanta dintre Tel Aviv si unitatea nucleara iraniana de la Nataz este de 1.600 km. O sursa militara israeliana sustine ca armata israeliana coopereaza cu tari precum Romania, Grecia si Bulgaria, care se afla aproximativ la aceeasi distanta fata de Israel.

0 comentariu

FORESKIN 15-04-2010 - 05:25

…sau eventual – dati-le fara capabilitate foto..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS