Acasa InternationalExterne Expert polonez: Echipajul avionului este de vina pentru moartea presedintelui Kaczynski

Expert polonez: Echipajul avionului este de vina pentru moartea presedintelui Kaczynski

scris de Ziua Veche
1 afisari

Echipajul avionului este vinovat pentru moartea presedintelui polonez Lech Kaczynski, sustine seful Comisiei poloneze care investigheaza prabusirea avionului prezidential, Edmund Klich. Reprezentantul oficial al Poloniei in comisia tehnica spune ca pilotii au ignorat toate avertismentele de pericol, scrie RIA Novosti.


Edmund Klich a precizat ca a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a vazut continutul cutiilor negre, precum si stenogramele discutiilor din cabina. In opinia lui, pilotii au mers la risc, pentru ca asa au fost invatati. Avand in vedere ca ancheta nu s-a incheiat, el a mentionat ca el insusi risca punand vina pe umerii pilotilor. “Merg la risc si raspund pentru asta. Consider ca societatea trebuie sa stie ce s-a intamplat”, a spus Klich.

Potrivit ziarului “Rzeczpolita”, citat de RIA Novosti, pe aerodromul “Severnii” nu exista un sistem care sa permita aterizarea cu ajutorul aparatelor (Instrument Landing System), astfel incat, la inaltimea de 100 de metri de pamant, pilotii ar fi trebuit sa renunte la aterizare, din cauza vizibilitatii scazute. “Bineinteles ca indicatoarele avionului nu au mintit echipajul”, sustine Edmund Klich, precizand ca, potrivit datelor cutiilor negre, s-au auzit comenzile “90 metri, 80 metri”. El a spus ca pilotii nu au reactionat la nici o avertizare si au continuat aterizarea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult