Acasa InternationalExterne Experti rusi: Razboiul cu Iranul este inevitabil. Teheranul a pregatit gropi comune pentru soldatii americani

Experti rusi: Razboiul cu Iranul este inevitabil. Teheranul a pregatit gropi comune pentru soldatii americani

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Un nou razboi intre Iran, sustinut de unele tari arabe, si Israel este inevitabil si ar putea izbucni in aceasta toamna, au avertizat marti mai multi experti rusi reuniti la o conferinta consacrata intensificarii tensiunilor din Orientul Mijlociu, relateaza RIA Novosti, preluat de Realitatea.net.

Acest punct de vedere este impartasit de politicieni care au puncte de vedere diferite privind natura conflictului din Orientul Mijlociu, in special de directorul Institutului pentru studii privind Israelul si Orientul Mijlociu, Evgheni Satanovski, si de presedintele Comitetului Islamic din Rusia, Gheidar Djemal.

Potrivit lui Djemal, un nou razboi va fi provocat in toamna de Israel. „Dupa asaltul asupra Flotilei Libertatii”, un convoi umanitar cu destinata Gaza, Israelului ii va fi greu sa ia initiativa unui conflict, a spus el. „Cred ca statul israelian va declansa razboiul prin intermediul unor tari terte”, a adaugat el.

Satanovski nu a precizat cine va declansa conflictul, dar a insistat asupra instabilitatii relatiilor dintre Israel si Liban si asupra incapacitatii castilor albastre ale ONU de a controla frontiera si a impiedica tirurile de rachete ale Hezbollah.

Iranul a sapat gropile comune in care ii va ingropa pe soldatii americani, in cazul in care Statele Unite vor ataca aceasta tara. Afirmatia apartine unui fost comandant al Garzii Revolutionare, in replica la declaratiile facute saptamana trecuta de amiralul Mike Mullen, care a precizat ca Statele Unite au pregatit un plan de atac impotriva Iranului. Potrivit The Christian Science Monitor, oficialul american a adugat totusi ca, in opinia sa, o interventie militara nu este cea mai buna solutie.

Generalul Hossein Kanani Moghadam, comandantul Garazilor Revolutionare in anii 80, a precizat ca gropile comune au fost sapate in provincia Khuzestan, unde Iranul a ingropat soldatii irakieni ucisi in timpul razboiului cu regimul Saddam Hussein, dintre ani 1980 – 1988.

0 comentariu

Viorica Ianc 18-04-2010 - 04:55

Pai daca a avut puterea sa doneze, cred
ca era mai mai frumos sa ne scrieti unde
si ce a lucrat inainte de a deveni somer!
Ca a fost un consilier, pare destul
pentru ati lua banii de somaj ?

Anonim 19-04-2010 - 18:33

Si eu și încă o colega, l-am surprins îmbrăcat sumar în sediul din Aviatorilor, dimineața. Aud ca a primit acum o camera la sectorul 1, ca sa nu-l mai vadă angajații sau presa în Aviatorilor. Foarte tare !!!

tutor 20-04-2010 - 06:00

Antonescu si Moisescu, împreuna cu mina lor forte Mihai Balasescu, cunoscu în PNL ca și falsificatorul de voturi, ar face bine sa plece. Pentru binele partidului pe care îl iubesc asa mult ca l-au adus de la 20% la 14% în ultimul sondaj.

Andra 22-04-2010 - 15:34

…..pentru ca se duce vorba, ca de ea asculta orbește toți liderii PNL, în frunte cu Antonescu. De ce ? Pentru ca e „apropiata” lui Chiliman și partenera de afaceri cu Moisescu și ei finanțează PNL. Dar ce draga, banii pe care ii dam noi în filiale nu sunt buni, nu se pun la număr? La primul Congres( asa cum merge PNL o sa fie repede) am sa o cunosc și eu pe muierea în fata căreia Stroe ia poziție de drepți iar Antonescu se pleacă!!! Intre timp, dacă e asa, mai că as baga de rușine capul în nisip ca Struțul.

ANDREEA LAMBRU 26-07-2010 - 11:00

AI DREPTATE IN LEGATURA CU VOTURILE, PE DEASUPRA ESTE CEL MAI IPOCRIT SI NENOROCIT OM DIN PNL.
NU SUNT DE ACEIASI PARERE CU TINE REFERITOR LA CRIN ANTONESCU SI VLAD MOISESCU.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult