Acasa InternationalExterne Experții de mediu: posibile radiaţii, datorita incendiilor din Zona de Excludere de la Cernobîl

Experții de mediu: posibile radiaţii, datorita incendiilor din Zona de Excludere de la Cernobîl

scris de Misu Andrei
77 afisari

Incendiile de pădure în zona contaminată de excludere de la Cernobîl persistă de mai mult de o săptămână, în timp ce luni circa 400 de pompieri încercau să stăpânească flăcările, relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Cernobîl. Nou sarcofag de protecţie împotriva radiaţiilor

Experţii de mediu au exprimat temeri că focul ar putea răscoli cenuşa radioactivă din sol şi astfel fumul potenţial contaminat s-ar putea îndrepta către capitala Kiev.

Serviciul de stat de urgenţă al Ucrainei a asigurat însă că nivelurile de radiaţii se încadrează în normele acceptabile. Într-o declaraţie emisă vineri de acest serviciu se menţiona că nivelurile de radiaţii la Kiev ”nu au depăşit valorile naturale de referinţă”.

Directorul interimar al inspecţiei ecologice guvernamentale Egor Firsov declarase cu o săptămână în urmă că în zonă a fost detectată o radioactivitate de 16 ori mai mare decât nivelurile normale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult