Acasa InternationalExterne Explicația Kremlinului privind dispariția ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu

Explicația Kremlinului privind dispariția ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu

scris de Misu Andrei
88 afisari

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat dispariția ministrului rus al Apărării din spațiul public prin faptul că este ocupat cu Ucraina. Presa a observat că Serghei Șoigu nu a mai apărut în spațiul public de aproape două săptămâni, lucru care a condus inclusiv la speculații privind starea sa de sănătate.

Anunţul făcut de Rusia referitor la Ucraina

Întrebat joi, la conferința zilnică de presă, de ce Serghei Șoigu nu a mai apărut în public de aproape două săptămâni, Dmitri Peskov le-a spus reporterilor că ministrul Apărării a fost ocupat cu Ucraina și că nu a avut timp de activități media, potrivit The Guardian.

Ultima apariţie publică a lui Serghei Şoigu datează din 11 martie, când a avut o discuţie telefonică cu omologul turc Hulusi Akar. În aceeaşi zi, Ministerul Apărării a difuzat un videoclip care îl arată pe Şoigu vizitând Spitalul clinic militar central al armatei ruse unde înmânează decoraţii militarilor răniţi în luptele din Ucraina.

De obicei, Şoigu se străduieşte să fie în atenţia presei. Înainte de aceasta, evenimentele la care participa personal aveau loc la fiecare câteva zile.În anturajul lui Serghei Şoigu se vorbeşte că acesta nu s-ar simţi prea bine şi că ar avea probleme cardiace, a mărturisit o cunoştinţă a ministrului rus unor ziarişti ruşi, sub rezerva anonimatului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult