Acasa InternationalExterne Explozie intr-o biserica din Ucraina – un mort si noua raniti

Explozie intr-o biserica din Ucraina – un mort si noua raniti

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Politia ucraineana ia in calcul toate scenariile posibile, inclusiv un atac terorist in cazul exploziei produse miercuri intr-o biserica ortodoxa din Zaporojie in urma careia o calugarita de 80 de ani a murit, iar alte noua persoane au fost ranite.

Examinam mai multe piste, inclusiv cele referitoare la o reglare de conturi si un atac terorist in scopul intimidarii enoriasilor” acestei biserici subordonate Patriarhiei Moscovei, a specificat Dmitri Andreev, purtator de cuvant al Ministerului ucrainean de Interne, citat de Agerpres.

Presedintele Viktor Ianukovici a convocat joi o reuniune de urgenta a responsabililor ministerelor de forta si serviciile de securitate si a ordonat ca ancheta sa fie desfasurata rapid, iar cei responsabili sa compara in fata justitiei.

Explozia s-a produs in contextul in care la Kiev se afla intr-o vizita patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill. De altfel, incidentul a avut loc chiar in ziua in care in Rusia si Ucraina s-a sarbatorit, prin slujbe religioase, Ziua crestinarii Rusiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS