Acasa InternationalExterne Explozie într-un imobil din Argentina: cel puţin 8 morţi şi zeci de răniţi

Explozie într-un imobil din Argentina: cel puţin 8 morţi şi zeci de răniţi

scris de A.P.
4 afisari

Un imobil din Rosario, al treilea cel mai mare oraş argentinian, a fost devastat de o explozie produsă la sistemul de încălzire al clădirii: opt persoane au murit, 19 sunt date dispărute şi mai multe zeci au fost rănite, conform autorităţilor locale, citate de France Presse.

Faţada imobilului de zece etaje situat în centrul acestui oraş cu 1,2 milioane de locuitori a fost pulverizată de deflagraţie, a constatat o corespondentă AFP. Diverse resturi acopereau pământul în faţa clădirii avariate.

După ce i-au evacuat pe locatarii care fuseseră prinşi în capcană, pompierii s-au ocupat de inspectarea apartamentelor unde pereţii, mai exact acoperişurile, s-au prăbuşit. ‘Există 8 morţi. Cercetările printre dărâmături vor continua toată noaptea. Avem o listă de 19 persoane ale căror familii nu mai ştiu nimic despre ele’, a declarat primăriţa Rosario Monica Fein, într-o conferinţă de presă.

O femeie în vârstă de 21 de ani se numără printre morţi şi cel puţin şaizeci de ocupanţi ai clădirii au fost răniţi, dintre care trei grav, potrivit autorităţilor din provincia Santa Fe, în care se află Rosario. De asemenea, doi copii au suferit traumatisme craniene, unul care trăia în imobil, celălalt care trecea prin zonă cu părinţii. Explozia s-a produs în jurul orei 12:30 GMT, într-un moment în care diverşii ocupanţi ai imobilului plecaseră deja la muncă, o situaţie în lipsa căreia bilanţul ar fi fost mult mai grav, notează AFP.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult