Acasa InternationalExterne UPDATE – Explozie la Bruxelles

UPDATE – Explozie la Bruxelles

scris de A.P.
20 afisari

UPDATE  O purtătoare de cuvânt a procuraturii a confirmat abia după câteva ore de la incident că suspectul a decedat și că nu sunt alte victime — nici morți, nici răniți.

Poliția nu precizase inițial dacă termenul „neutralizat” însemna că individul a decedat. Agenția de presă Belga, preluată de AFP, a relatat că focurile de armă asupra suspectului au fost trase în jurul orei locale 20.30, iar după mai mult de două ore, el se afla încă pe jos, nemișcat, în timp ce geniștii verificau dacă mai are asupra sa explozivi.

Imediat după explozie și focurile de armă, poliția a golit piața și gara centrală din Bruxelles și a înconjurat zona, iar compania feroviară a anunțat întreruperea traficului în gară. După mai mult de o oră, centrul de criză care coordona intervenția a anunțat că situația este sub control.

AFP a citat un martor ocular, Nicolas Van Herrewegen, agent de triaj al companiei naționale feroviare din Belgia: „Eram afară. Am coborât. La mezanin, cineva striga. N-am dat atenție. Apoi a strigat ‘Allahu akbar’. Și a detonat căruciorul” (un cărucior de bagaje, precizează AFP). El l-a descris pe presupusul terorist ca „destul de corpolent, negricios, cu părul scurt, cu o cămașă mai mult sau mai puțin albă și blugi”. „Explozia nu a fost chiar mare, dar impactul n-a fost mic. În jur, la doi-trei metri, oamenii au luat-o la fugă”, a mai relatat martorul.

Poliția belgiană a golit marți seara piața și gara centrală din Bruxelles, potrivit presei locale.

Reuters citează compania feroviară belgiană, care anunță întreruperea traficului în gară, precum și presa locală, potrivit căreia poliția afirmă că în gară a avut loc o explozie de proporții reduse.

Poliția a anunțat în rețeaua Twitter că incidentul a implicat un suspect, iar situația este sub control. Presa belgiană, preluată de agențiile internaționale, adaugă detalii: individul purta o centură cu exploziv și a fost împușcat de militari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult