Acasa InternationalExterne UPDATE – Explozie pe Manchester Arena. Zeci de morţi şi răniţi la concertul Arianei Grande

UPDATE – Explozie pe Manchester Arena. Zeci de morţi şi răniţi la concertul Arianei Grande

scris de C.S.
11 afisari

UPDATE – Poliția britanică a anunțat că tratează ca pe un atac terorist o explozie produsă luni seara la sala de concerte Manchester Arena, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande, transmit agențiile de presă internaționale.

O puternică explozie s-a produs luni seara în timpul unui concert care avea loc în Anglia, pe Manchester Arena. Primele date arată că deflagrația a dus la moartea și rănirea a zeci de persoane.
Explozia s-a produs în noaptea de luni spre marți, la Manchester Arena, unde concerta Ariana Grande.

Manchester Arena, cea mai mare arenă indoor din Europa, s-a deschis în 1995 și are o capacitate de 21.000 de persoane, fiind o gazdă populară pentru organizatorii de evenimente și de concerte în Anglia.

Potrivit unor participanți la concertul Ariana Grande, o explozie puternică s-a auzit după care s-a declanșat haosul, miile de oameni năpustindu-se spre ieșire. S-au călcat oamenii în picioare pentru a putea părăsi incinta, astfel crescând numărul victimelor.

Conform declarațiilor martorilor, s-a auzit cel puțin o explozie, la puțin timp după ce concertul s-a încheiat și în incintă s-au aprins luminile pentru ca participanții să poată ieși. Unele surse afirmă că deflagrația s-a produs în zona unde se comercializau răcoritoare și produse alimentare, nu în zona cu publicul de la concert.

Conform paramedicilor și medicilor care au ajuns primii la fața locului, este vorba despre câteva zeci de morți și de răniți, numărul acestora nefiind comunicat încă în mod oficial. De asemenea, surse medicale din spitalele unde au fost transportate primele victime spun că rănile acestora corespund unei bombe artizanale cu cuie.

Zeci de ambulanțe și mașini de poliție sunt la fața locului, oameni răniți fiind în continuare scoși din clădire de către medici și forțele de ordine.

Sute de persoane sunt în continuare dispărute, mesaje cu pozele acestora fiind postate pe rețelele de socializare în speranța că cineva poate oferi date despre dispăruți.

Un purtător de cuvânt a confirmat pentru Reuters că artista Ariana Grande este bine. Artista, fostă vedetă a unui serial Disney, se bucură de o mare popularitate în rândul adolescentelor. De altfel, la concert erau foarte multe fete tinere.

Potrivit Sky News, la Manchester Arena au sosit echipe de geniști, iar spitalele au intrat în alertă. Circulația pe toate liniile de cale ferată către Manchester a fost suspendată.

La două ore de la producerea exploziei, autoritățile au anunțat oficial 19 decese și peste 50 de persoane rănite. De asemenea, forțele de intervenție spun că au găsit în zona Manchester Arena un al doilea dispozitiv exploziv, care va fi detonat controlat chiar în această noapte. Tocmai de aceea, forțele de ordine au decis evacuarea zonei și nu permit accesul nimănui pe o rază foarte mare de acțiune.

De asemenea, autoritățile tratează oficial incidentul ca pe un atentat terorist, având în vedere descoperirea celui de-al doilea dispozitiv exploziv. Potrivit unor surse din cadrul supraviețuitorilor, prima explozie a fost provocată de un atentator sinucigaș, care a detonat explozibilul pe care-l avea asupra sa.

Dispozitivul suspect s-a dovedit a fi un bagaj cu haine şi nu a mai fost detonat.

Potrivit noilor informații, numărul persoanelor decedate a ajuns la 23, dintre care cel puțin jumătate aveau vârsta sub 18 ani. De asemenea, numărul răniților depăşeşte 60 de persoane, unele fiind în stare critică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult