Acasa InternationalExterne Explozie pe stadionul Old Trafford din Manchester

Explozie pe stadionul Old Trafford din Manchester

scris de D.S.S.
8 afisari

Stadionul Old Trafford din Manchester a fost evacuat duminică, după găsirea unui pachet suspect în partea de nord-vest a arenei, cu aproximativ 10 minute înainte de începerea ultimului meci din Premier League al echipei Manchester United, împotriva Bournemouth, relatează The Guardian.

Stadionul Old Trafford

Stadionul Old Trafford

Echipele de genişti desăşurate pe Old Trafford au detonat pachetul suspect găsit pe stadion, au anunţat autorităţile citate de Associated Press.

Fanii din tribunele de nord şi de vest au fost instruiţi să plece cu puţin înainte de ora locală 15 (17 ora României). La puţin timp după aceea, fanii din celelalte două tribune au fost evacuaţi de asemenea, iar echipaje de poliţie, ajutate de câini, au început să verifice arena.

Partida împotriva Bournemouth, ultima din sezonul 2015, a fost întârziată iniţial cu 45 de minute, după care Manchester United a anunţat că a fost anulat.

Clubul a descris incidentul drept o “operaţiune cod roşu”, după care a confirmat că un pachest suspect a fost descoperit în arena cu 76.000 de locuri.

O sursă apropiată anchetei a declarat că serviciile britanice antiterorism monitorizează situaţia.

Poliţia din Manchester colaborează cu Manchester United pentru a se asigura că toată lumea este evacuată în siguranţă”, a scris pe Twitter comisarul-şef al Poliţiei din Manchester.

Serviciile de securitate au monitorizat ca evacuarea să se desfăşoare în siguranţă. Miile de spectatori au fost instruiţi să se îndepărteze de stadion.

Înainte de începerea meciului, jurnalistul Sky News, Graeme Souness a declarat că măsurile de securitate de duminică, de pe Old Trafford, au fost fără precedent şi că jurnaliştii au fost percheziţionaţi pentru prima dată la intrarea pe stadion.

Clubul şi-a înăsprit măsurile de securitate după atentate de la Paris, din 13 noiembrie, ce au vizat inclusiv stadionul Stade de France.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult