Acasa InternationalExterne Explozii în centrul Kievului

Explozii în centrul Kievului

scris de D.P.
255 Afisari

Mai multe explozii s-au auzit joi dimineaţă în centrul Kievului, după o alertă aeriană privind rachete şi drone lansate de Rusia, a constatat un jurnalist AFP.

O duzină de explozii puternice au fost auzite începând cu ora 05.00 (03.00 GMT), la fel ca şi focuri ale apărării antiaeriene.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a relatat că au căzut „resturi de rachete” în unele părţi ale capitalei, inclusiv pe o „clădire rezidenţială”, şi cu „maşini în flăcări”, într-un mesaj pe Telegram.

Ultimele atacuri majore ale Rusiei asupra capitalei ucrainene au avut loc la sfârşitul lunii ianuarie.

Potrivit primarului Kievului, Vitalii Klitschko, cel puțin 10 locuitori au fost răniți în urma atacului. Doi dintre ei au fost spitalizați. Șase dintre victime erau locuitori ai cartierului Shevchenkivskyi din Kiev, în timp ce restul de patru erau locuitori ai cartierului Svyatoshynsky.

Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, a declarat că una dintre victimele din districtul Shevchenkivskyi este un copil.

Atacul a avariat blocuri, o grădiniță, infrastructură și vehicule. Serviciile de urgență acţionează în teren, iar amploarea totală a pagubelor este investigată pe fondul atacurilor în curs de desfășurare.

Forțele aeriene au raportat că ruşii au lansat în cursul nopții rachete balistice Kinzhal asupra Kievului. De asemenea, armata a avertizat asupra unor amenințări cu rachete pe întreg teritoriul țării.

Explozii multiple au fost auzite la Kiev în dimineața zilei de 21 martie, pe fondul amenințărilor privind un atac masiv cu rachete rusești, potrivit rapoartelor autorităților municipale și militare.

O serie de explozii au avut loc în capitală în jurul orei 5 dimineața, a declarat Klitschko. Corespondenții Kyiv Independent au raportat că au auzit peste o duzină în oraș.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult