Acasa InternationalExterne UPDATE – Explozii la Ankara. Peste 80 de morţi şi aproape 200 de răniţi

UPDATE – Explozii la Ankara. Peste 80 de morţi şi aproape 200 de răniţi

scris de D.P.
101 Afisari

UPDATE – Cel puţin 86 de persoane au murit şi 186 au fost rănite în două explozii produse sâmbătă dimineaţă la gara centrală din Ankara, în timp ce numeroase persoane se adunau pentru a participa la o manifestaţie împotriva conflictului dintre PKK şi statul turc, relatează agenţia Dogan, citată de Hurriyet în ediţia online. 

Două explozii puternice au avut loc sâmbătă lângă gara centrală din capitala turcă, Ankara, cauzând moartea a cel puțin 20 de persoane și rănirea altor 100, informează agențiile de presă Reuters și AFP.

explozii ankaraExploziile au avut loc sub estacada care duce spre gară. La fața locului a fost trimis un mare număr de ambulanțe.

Deocamdată, nu este cunoscută cauza exploziilor, însă potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legătură cu planificatul „marș pașnic de protest” organizat de formațiuni sindicale în acord cu autoritățile, în susținerea păcii și pentru condamnarea organizațiilor teroriste kurde.

Martori oculari relatează că poliția încercuise anterior zona unde au avut loc exploziile și unde se adunau participanții la marșul de protest, percheziționându-i înainte să-i lase să treacă.

În prezent, locul este încercuit, iar căile de acces spre el sunt blocate. La fața locului se află medici și polițiști.

Confruntarea dintre armata turcă și PKK, formațiune interzisă, a reizbucnit în sud-estul țării, zonă cu populație majoritar kurdă, ca urmare a încetării armistițiului în iulie, și a atins o intensitate ce n-a mai fost văzută din anii 1990. Peste 120 de membri ai forțelor turce de securitate și sute de militanți kurzi au fost uciși.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS