Acasa InternationalExterne Explozii puternice la Istanbul. Zeci de răniţi şi morţi (video)

Explozii puternice la Istanbul. Zeci de răniţi şi morţi (video)

scris de Z.V.
14 afisari

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seară în centrul oraşului turc Istanbul, afirmă surse citate de presa turcă. Explozia de la Istanbul a fost produsă de un vehicul-capcană care a vizat un autocar al poliţiei, anunţă autorităţile turce.

exployie istanbulCel puţin 13 persoane au murit, iar numeroase altele au fost rănite în urma atentatului comis sâmbătă seară în faţa Stadionului Besiktas din Istanbul, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate turce citate de site-ul agenţiei Reuters.

„Explozia a fost produsă de un vehicul-capcană care a vizat un autocar al poliţiei, în faţa Stadionului Besiktas”, a declarat ministrul turc de Interne, Suleyman Solu.

Oficialul turc a declarat că au fost rănite 20 de persoane, majoritatea agenţi de poliţie. Însă, potrivit cotidianului Hurriyet, Consiliul Suprem pentru Radio-Televiziune, instituţia de reglementare din presa turcă, a emis un ordin prin care interzice publicarea de informaţii detaliate despre atentat.

Cea de a doua explozie înregistrată la Istanbul a avut loc în apropiere de Piaţa Taksim, lângă un centru comercial, au declarat martori citaţi de AFP.

Sunetul exploziilor a fost surprins de echipele de televiziune prezente pe stadion după meci.

Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

Mai multe atacuri cu bombă au afectat Turcia în ultimele luni, unele comise de PKK, iar alte de ISIS. Unul dintre cele mai sângeroase atacuri a avut loc pe 28 iunie, când trei terorişti au comis atentate la Aeroportul Ataturk din Istanbul. 45 de persoane au fost ucise, iar 230 au fost rănite în masacru. Autorităţile turce au acuzat Statul Islamic pentru atac.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult