Acasa InternationalExterne Extremistii maghiari sunt sustinuti de Moscova

Extremistii maghiari sunt sustinuti de Moscova

scris de Ziua Veche
1 afisari

Legaturile partidului extremist Jobbik, cu Rusia, nu reprezinta o noutate si nici faptul ca presedintele formatiunii, Vona Gabor, a efectuat mai multe vizite la Moscova, alaturi de familie si o serie de consilieri, sustine unul din fondatorii partidului-problema de la Budapesta. Mai mult, faptul ca “prietenia cu rusii a devenit parte a programului acestei formatiuni, este cu atat mai ciudat pentru un partid ce se vrea a fi unul radical nationalist”. Declaratia a fost facuta de Nagy Ervin, unul din fondatorii Jobbik si fost vicepresedinte la partidului, in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune maghiar Duna TV.

“Este evident faptul ca in Rusia exista un grup de interese, care, din motive necunoscute, doreste ca Jobbik sa devina un partid cat mai puternic in Ungaria”, a precizat Nagy Ervin. El a vorbit si despre faptul ca actuala conducere a formatiunii este alcatuita in mare majoritate din “politicieni esuati”, care nu vor reusi sa reprezinte interesele alegatorilor in parlament, in eventaulitatea in care vor obtine un rezultat bun in urma alegerilor de luna viitoare, printre persoanele enumerate de acesta aflandu-se presedintele Vona Gabor si europarlamentarul Szegedi Csanad. Fostul vicepresedinte a tinut sa sublinieze si faptul ca membrii Garzii Maghiare, organizatie interzisa in Ungaria, care spera ca dupa intrarea Jobbik in parlament miscarea va putea reintra in legalitate, vor fi dezamagiti.

Schimbare de directie

.In opina fostului vicepresedinte, liderii Jobbik “au abandonat proiectul initial al partidului”, in prezent fiind interesati doar de bani, influenta si cariera. Acesta a precizat ca in momentul infiintarii, Jobbik se dorea a fi un partid radical nationalist, care sa reprezinte interesele natiunii. In acelasi timp, partidul nu a reusit “sa obtina sustinere acolo unde si-ar fi dorit – de exemplu in orasele mari si in Budapesta – (…) ci doar in zonele sarace sau unde atacurile tiganilor reprezinta o problema”. In acelasi timp, in ultimele luni, toate “atacurile” partidului au fost indreptate doar impotriva Fidesz, principalul partid de opozitie din Ungaria, si nu impotriva socialistilor (MSZP), “asa cum ar fi fost normal”.

0 comentariu

echo 29-03-2010 - 15:50

toata lumea, ce e de neinteles? cineva vrea sa stie ca securitatea tot ce misca..riul, ramul, si va fi si mai rau. Si totul, in nuele democratiei. Urate vremuri traim, fratilor!

Pribeagul 30-03-2010 - 18:09

subiect greu, bine realizat. Felicitari!
Sunt sigur ca aveti multe subiecte, sa le zicem concrete, variatiuni, pe aceasta tema.

Parca traim o viata ireala, formata din situatii grotesti.

Ni se spune mereu ce a insemnat Securitatea in fostul regim. Pe urma aflam ca daca vechea structura avea 8-9000 de angajati, noua Securitate – toate serviciile – au cca 11 000. Ce-o fi insemnind asta, la ce folosesc?

In acest timp societatea este bintuita de ciudatenii tip Voicu, caruia, cu ajutorul mass-media, vom ajunge sa-i plingem pe umar, sa-l jelim: ce om grozav, ce bun si omenos este, dar bun crestin!

Caramache 31-03-2010 - 01:49

Cetateanca Adina, la care cod de procedura te referi, ca alea mai importante este doua?

mantale 31-03-2010 - 05:15

E SIMPLU, domnul Caramache…cine stie legea, stie ca civilul n-are treaba cu interceptarile. chiar trebuie ziaristii sa dea toate detaliile? priviti fondul si cugetati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS