Acasa InternationalExterne Facebook închide 790 de grupuri legate de organizația QAnon

Facebook închide 790 de grupuri legate de organizația QAnon

scris de Misu Andrei
55 afisari

790 de grupuri de pe Facebook legate de gruparea QAnon, care răspândește teorii ale conspirației, au fost eliminate de pe rețeaua socială, au anunțat reprezentanții acesteia, conform dpa, citată de Agerpres.

Gigantul tehnologic a anunţat, de asemenea, că restricționează în jur de 1.950 de grupuri, 440 de pagini şi peste 10.000 de conturi Instagram legate de QAnon, promotor al teoriei conspiraţiei care s-a extins online în lunile ce au urmat izbucnirii crizei coronavirusului.

Facebook anunță, de asemenea, că va lua măsuri împotriva paginilor, grupurilor şi conturilor de Instagram legate de grupuri de miliţii din Statele Unite şi anarhiste offline care sprijină violenţa la proteste, a declarat compania într-un comunicat.

„Am văzut extinderea mişcărilor care, deşi nu organizează direct violenţe, au sărbătorit actele violente, au arătat că au arme şi sugerează că le vor folosi sau au urmăritori individuali cu comportament violent”, se arată în comunicat.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a etichetat QAnon ca potenţială ameninţare de terorism intern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult