Acasa InternationalExterne Facebook şi Twitter, folosite de SUA pentru alertele teroriste

Facebook şi Twitter, folosite de SUA pentru alertele teroriste

scris de B.C.R
1 afisari

Noul sistem de alertă teroristă al guvernului SUA va renunţa la codul celor 5 culori şi va recurge, în unele situaţii, la reţelele de socializare cum sunt Facebook şi Twitter, informează vineri Associated Press.

Facebook şi Twitter, folosite de SUA pentru alertele teroristeNoul sistem, ce ar urma să fie lansat la 27 aprilie, va avea numai două niveluri de avertizare – de pericol ridicat şi respectiv iminent -, iar fiecare avertizare va fi însoţită de un termen de valabilitate, similar celor ştanţate pe ambalajele produselor alimentare.

Unele dintre alerte nu vor ajunge la urechile publicului, dacă anunţarea unui pericol ar risca să expună o operaţiune a serviciilor de informaţii sau o anchetă.

Un document oficial de 19 pagini obţinut de AP, datat 1 aprilie, descrie pas cu pas procedurile de urmat în culise în situaţiile în care guvernul SUA consideră că teroriştii ameninţă America. Potrivit planului, mai întâi trebuie notificaţi membrii Congresului, apoi responsabilii pentru combaterea terorismului din state şi oraşe, apoi guvernatorii şi primarii, iar în final marele public. Documentul specifică şi câte minute pot aştepta oficialii americani înainte să organizeze teleconferinţe de urgenţă, în situaţii de ameninţare teroristă.

În fruntea sistemului naţional de alertă teroristă se va afla ministrul securităţii interne al SUA, care este actualmente Janet Napolitano.

Documentul prevede, între altele, ca guvernul să poată posta alertele teroriste pe Facebook şi Twitter ‘atunci când este cazul’, dar numai după ce au fost anunţaţi responsabilii federali, de stat şi locali.

Potrivit noului plan, un nivel ‘ridicat’ de alertă se referă la o ameninţare ‘credibilă’ împotriva SUA, fără a se referi neapărat la anumite intervale de timp sau posibile obiective ale teroriştilor, şi va expira după 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire. O alertă ‘iminentă’ se va referi la un pericol credibil, specific şi imediat sau la un atac în curs asupra Statelor Unite şi va expira în maximum şapte zile, cu posibilitatea de extindere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult