Acasa InternationalExterne Familia cere internarea lui Ratko Mladic în spital

Familia cere internarea lui Ratko Mladic în spital

scris de D.P.
1 afisari

Ratko Mladic a suferit două atacuri cerebrale în perioada cât a stat ascuns, mâna dreaptă îi este parţial paralizată şi abia poate să vorbească, a declarat fiul fostului lider militar al sârbilor din Bosnia.

ratko-mladici-blic-online

Ratko Mladici (foto:blic-online)

„Vom cere să fie transferat într-un spital”, a afirmat, vineri, Darko Mladic, după ce şi-a vizitat tatăl la închisoare. El a adăugat că familia cere ca Mladic să fie examinat de doctori ruşi pentru a garanta imparţialitatea oricărei evaluări medicale.

Darko Mladic a mai declarat, potrivit Agerpres, că tatăl său este nevinovat în faţa acuzaţiei de crime de război. „Poziţia sa este aceea că nu este vinovat de ceea ce este acuzat”.

Procurorii susţin însă că apărarea încearcă pur şi simplu să amâne extrădarea lui Mladic şi că starea sa de sănătate este suficient de bună pentru a fi judecat.

O fotografie cu Mladic făcută publică de poliţie îl arată cu obrajii supţi şi slab după ce a stat ascuns un deceniu şi jumătate, arătând cu totul diferit de comandatul robust din perioada războiului, acuzat de Tribunalul Penal Internaţional că a orchestrat personal uciderea a 8.000 de musulmani la Srebrenica (Bosnia) în 1995 şi că a fost implicat în asediul de patru ani asupra oraşului Sarajevo.

Fotografia a fost făcută imediat după arestarea sa într-un sat din nordul Serbiei şi arată un Mladic proaspăt ras şi cu un păr rărit, purtând o şapcă bleumarin de baseball şi privind în sus cu ochi mari, ca şi cum ar fi fost surprins.

Vezi aici cine îl socoteşte erou pe Ratko Mladic

14 comentarii

Bumerang 27-05-2011 - 18:58

Medic rus impartial. Sa mori de ras nu alta.
Ce-mi pace mie ca toți criminalii prinși sunt si bolnavi si nevinovati.

tanase marian 27-05-2011 - 20:04

excelentele voastre scriem aici doar ca sa ne facem de lucru cumva dar sa o facem cu inima deschisa anclinandu ne an fata eroilor acelor vremuri de cosmar pentru serbia,,………………… nihil sine deo,,…………

Pribeagul 27-05-2011 - 21:59

Eroi, erori si… orori.

Ciu Huhu 27-05-2011 - 22:53

La fel va fi vinat Basescu, pentru genocid impotriva poporului roman!
Nu credeti, aveti rabdare un an si jumatate!

contemporanul 27-05-2011 - 23:00

Vremurile au fost si sunt tulburi pentru ca vor marile puteri controlate de …maso…evr…mafio…etc.Cei mici platesc,si mai ales daca faci parte dintr-un popor mindru.Generalul Mladici este erou pentru sirbi si criminal pentru puterile care fac jandarmeria in toata lumea.Maresalul ANTONESCU ce a fost si este pentru romani si ce trebuie sa spunem despre el ca asa vrea marele licurici impreuna cu Itic si cu rusnacii? Mai ginditi-va dragi concetateni la conceptele de EROU, PATRIOT, LIDER si la notiunile de PATRIE, NATIE, INTERES NATIONAL, ONOARE…..

meridor 27-05-2011 - 23:45

„Vremurile au fost si sunt tulburi pentru ca vor marile puteri controlate de …maso…evr…mafio…etc.Cei mici platesc,si mai ales daca faci parte dintr-un popor mindru.Generalul Mladici este ”

Aici vorbesti tampenii………

Eu condamn marile puteri ca pentru ei primeaza mai mult interesele.Gresala ce poate se va inscrie candva in istorie a fost destramarea Sebiei.Sarbii crestini convinsi si patrioti au stiut cu precizie ca Islamimul se abate asupra lor,lupta lor a fost justa,au fost muscati in patria lor de eam barbar.Petrolul si petrodolarul au fost mai vitale pentru Occident.
Azi Europa se afla in fata unui real pericol.
Traiasca Jugoslavia!!!!!1

Paul din Ohio 28-05-2011 - 03:04

„Greseala” destramarii Serbiei apartine NUMAI Serbiei si puterii ei „protectoare”, Rusia. Aceste doua entitati criminale, Rusia si Serbia nu puteau decat sa „greseasca”. Problema grava este ca Romania (cu mostenirea ei KGBist-Ba’securista) este de partea acestor entitati criminale, desi acestea ii oprima pe romanii din „sferele lor de influenta”.

un crestin 28-05-2011 - 07:18

Da, mai Paule, rusii au bombardat Belgradul in zi de Paste.
Ori esti musulman?

urbos 28-05-2011 - 13:32

Sarbii omorau oameni in ziua de Paste si bombardamentele le-au stricat petrecerea?

un crestin 28-05-2011 - 07:14

.Sarbii crestini convinsi si patrioti au stiut cu precizie ca Islamismul se abate asupra lor,lupta lor”

Cine poate sa inteleaga lupta impotriva terorismului islamic, creind state musulmane in inima Europei ?

nimeni 28-05-2011 - 13:55

imi aduce aminte de melodia lui lepa brena ‘jivela jugoslavia!”
imi place f mult muzica balcanica si in special cea sarbeasca.

jugoslavia nu mai traieste demult. nici nu avea cum, bosniecii musulmani, sarbii ortodocsi, croatii catolici , slovenii tot catolici in majoritate- sa convietuiasca sau sa existe impreuna in aceeasi tara.
culmea e ca ei se respecta mai mult acum cand sunt despartiti decat atunci cand erau impreuna – a se vedea doar modul de votare eurovision de exemplu.

a fost justa lupta lor, de acord. dar cealalta parte- fie ei croati, bosniaci, sloveni, kosovari- nu au avut o lupta justa?
noi romanii suntem inclinati sa fim de partea sarbilor- vecini si ortodocsi- e si normal . ei in schimb, sarbii nu prea dau dovezi de amicitie fata de romani, oricum nu in mod egal cum facem noi .

Bumerang 28-05-2011 - 16:05

Daca nu era Milosevic la putere, ci un om normal la cap, reusea sa menține YU, ca o confederatie poate mai slaba si cu drepturi mai mari pentru statele constituante. Dar sarbii au vrut TOTUL. Si au si greșit, pornind războiul contra secesionistilor, ASA pierzand TOTUL.
Observ si eu astăzi ca intre timp incepmsa se inteleaga din nou bine. Sa-i vedem „uniti” in UE.
nu de mult am văzut omemisiune la nemti, care arată problemele matrimoniale din zona Kosovo. Nu sunt bărbați destui, iar la sârbi, nu prea sunt femei, care prefera sa mearga la munca in occident, sau chiar in Croația.
ASA ca sunt agenții matrimoniale care combina sârbi cu albaneze!! Ca sa vezi cum viața nu tine cont de nationalisme! Sigur, cuplul prezentat la TV era inca rezervat fata de poziția rudelor. Dar se pare ca acestea incepmsa treacă cu vederea asemenea casatorii!

Si eu cred, asa cum ai mai spus-o intr-un comentariu, ca numai ce se imbina de buna voie, rezista in timp. Sau, invers spus, poate ca întâi trebuie sa te despărți, ca sa realizezi ca împreuna este mai bine. Dragostea cu sila nu se face. Asa e omul.

urbos 28-05-2011 - 19:35

Recunoaste ca d-aia bozgorii au votat cu Basescu. Numai cu un asemenea dement la putere ar putea maghiarii sa pretinda chiar si independenta.

Bumerang 30-05-2011 - 11:34

Mai sobrule nenorocit, din respect fata de romanii cu mintea intrega , nu te numesc asa cum as putea s-o fac, sti tu cum, pe bozgoreste. Caci in cazul tau ar fi chiar potrivit!
In felul cum vorbesti, demonstrezi ca esti o fiinta primitiva. Your choice!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult