Acasa InternationalExterne Familia regala suedeza a sarbatorit 200 de ani ai dinastiei Bernadotte

Familia regala suedeza a sarbatorit 200 de ani ai dinastiei Bernadotte

scris de Ziua Veche
4 afisari

Familia regala suedeza a sarbatorit, sambata, 200 de ani ai dinastiei Bernadotte, ocazie cu care printesa mostenitoare Victoria si sotul ei, Daniel, si-au facut prima aparitie oficiala de la nunta din 19 iunie, informeaza publicatia franceza Le Point, citata de Agerpres.


Pe 21 august 1810, maresalul Jean-Baptiste Bernadotte a fost ales in unanimitate “print regal” al Suediei de catre Dieta suedeza. El a luat in 1818 numele de Karl XIV Johan, domnind 26 de ani, pana la moarte (in 1844), fara sa vorbeasca niciodata limba suedeza.

La Orebro (vest de Stockholm), unde au avut loc festivitatile de sambata, familia regala a asistat la o slujba la catedrala St-Nicolai. La pranz, a participat la un dejun, alaturi de reprezentanti politici locali, la castelul Stjersund, unde Jean-Baptiste Bernadotte, devenit regele Karl XIV Johan, s-a oprit sa doarma in timpul unei calatorii la Oslo. Dupa un discurs al regelui Carl XVI Gustaf, in cursul serii a avut loc un concert in aer liber in centrul orasului Orebro.

Dinastia Bernadotte este cea mai veche dinastie din Europa care domneste fara intrerupere. Printesa Victoria, care-i va succeda tatalui sau, Carl XVI Gustaf, va fi prima regina a Casei Bernadotte si al saptelea succesor al stramosului ei francez pe tronul scandinav.

0 comentariu

Viorica Ianc 18-04-2010 - 04:34

Sau mai simplu : Tren personal clasaa a
-II-a. Locomativa de Craiova.
Ce este mai interesant pentru mine: –
norul- deasupra garii au un format de
cizma italiana numai ca mai are si un
pinten peste pulpa.
Vagoanele noastre albastre, cu geamuri
niciodata spalate si multe dintre ele cu
closete turcesti.
Sunt curioasa sa vad ce aeroporturi s-au
inchis la altii mai bogati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS