Acasa InternationalExterne Fantoma anarhiei bantuie Grecia. Turistii straini, amenintati

Fantoma anarhiei bantuie Grecia. Turistii straini, amenintati

scris de Ziua Veche
7 afisari

Serviciile de securitate elene se tem de riscul izbucnirii unui val de violente dupa ce o organizatie de gherila urbana a avertizat turistii ca va transforma Grecia intr-o zona de razboi, informeaza The Observer in editia electronica. Grecia a intrat intr-o noua etapa de violente, comise de organizatii anarhiste care au devenit din ce in ce mai criminale si periculoase”, afirma Athanasios Drougos, un analist de la Atena, citat de Mediafax.

 

 

 

„Pentru prima data, suntem amenintati cu actiuni teroriste si criminale. Aceste grupari nu tin cont de daunele colaterale sau de civilii nevinovati. Sunt foarte radicale”, avertizeaza specialistul. Amenintarile au fost proferate de Secta Revolutionarilor, gruparea care a revendicat asasinarea jurnalistului Sokratis Giolas, impuscat mortal in fata casei sale din Atena pe 19 iulie. Gruparea – care a promis intensificarea atacurilor impotriva politiei, oamenilor de afaceri, gardienilor din inchisori, presei „corupte” – a amenintat pentru prima data ca va ataca si turisti. „Turistii trebuie sa afle ca Grecia nu mai este un teritoriu sigur al capitalismului. Intentionam sa transformam Grecia intr-un teritoriu al activitatii revolutionare, prin incendii, acte de sabotaj, demonstratii violente, atentate si asasinate. Armele noastre sunt incarcate si sunt gata sa vorbeasca. Suntem in razboi impotriva democratiei voastre”, avertizeaza gruparea. Mesajul de amenintare intervine in contextul in care turistii din Grecia sunt deja afectati de numeroasele greve din aceasta vara.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult