Acasa InternationalExterne Fâșia Gaza: De ce ar putea începe Hamas un nou val de violențe

Fâșia Gaza: De ce ar putea începe Hamas un nou val de violențe

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Hamas a amenințat Israelul cu un nou val de violențe în cazul în care va împiedica reconstrucția Fâșiei Gaza.

Fâșia Gaza: De ce ar putea începe Hamas un nou val de violențe (foto:latinpost.com)

Fâșia Gaza: De ce ar putea începe Hamas un nou val de violențe (foto:latinpost.com)

„Le spunem tuturor părţilor că dacă asediul impus (Fâşiei) Gaza nu este ridicat şi dacă obstacolele în reconstrucţia (acestui teritoriu) sunt menţinute va avea loc o nouă explozie” a violenţelor, a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezeddine al-Qassam. Conform mediafax, aceasta este prima declaraţie a lui Abu Obeida de la încheierea războiului dintre Israel şi grupările armate palestiniene, care a avut loc în perioada 8 iulie – 26 august şi s-a soldat cu 2.143 de morţi de partea palestiniană şi 73 de cea israeliană, majoritatea militari.

Comunitatea internaţională a promis în octombrie 5,4 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza. Acest teritoriu palestinian aşteaptă însă din partea Israelului să relaxeze blocada pe care a impus-o asupra sa în urmă cu opt ani. „Vom atribui inamicului întreaga responsabilitate de izbucnirea acestei explozii dacă reconstrucţia nu începe”, a spus Abu Obeida în cursul unei reuniuni, reafirmând determinarea mişcării Hamas de a „continua rezistenţa”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult