Acasa InternationalExterne Fatah şi Hamas şi-au reluat negocierile la Cairo

Fatah şi Hamas şi-au reluat negocierile la Cairo

scris de M.A.
2 afisari

Fatah şi Hamas, cele două principale grupări rivale palestiniene, şi-au reluat negocierile duminică la Cairo pentru a pune în aplicare acordul lor de reconciliere încheiat la sfârşitul lunii aprilie, a anunţat agenţia oficială egipteană Mena.

Negocieri intre Fatah si Hamas (foto ruvr.ru)

Negocieri intre Fatah si Hamas (foto: ruvr.ru)

Discuţiile au fost pozitive şi cele două părţi au convenit să se întâlnească din nou la începutul lunii septembrie în capitala egipteană, potrivit Mena, preluată de AFP şi Moldpres.

Reprezentanţii lor s-au pus de asemenea de acord să lucreze în vederea eliberării prizonierilor ambelor mişcări în Gaza şi Cisiordania, prevăzută în acordul de reconciliere, până la sfârşitul Ramadanului.

Fatah şi Hamas au început negocierile sâmbătă seară, în prezenţa responsabililor serviciilor de informaţii egiptene. Delegaţia Fatah a fost condusă de Azzam al-Ahmad, cea a Hamas de Mussa Abu Marzuk.

Acordul de reconciliere a fost în cele din urmă urmat de un efect limitat, întrucât cele două părţi nu pot să se înţeleagă asupra alegerii şefului guvernului.

Fatah îl susţine pe primul ministru Salam Fayyad, favorit al comunităţii internaţionale. Dar formaţiunea islamistă se opune numirii lui şi este favorabilă unui prim-ministru rezultat din Fâşia Gaza, pe care o controlează.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult