Acasa InternationalExterne Federatia Rusa: Au stiut dinainte de atentatele de la metroul moscovit

Federatia Rusa: Au stiut dinainte de atentatele de la metroul moscovit

scris de Ziua Veche
52 Afisari

.Autoritatile moscovite au stiut cu cateva zile inainte de atacurile de la metrou. Acest lucru reiese si din faptul ca locuitorii capitalei Federatiei au observat o suplimentare a echipajelor de politie, la mijlocul saptamanii trecute, relateaza RBK Daily.


O sursa din cadrul Departamentului Afacerilor Interne (n.red. – organ regional) a confirmat ca, aproximativ cu o saptamana in urma, politia moscovita a primit instructiuni de a intari fortele de ordine de pe strazi, fara nici o explicatie. Sporirea efectivelor, mai accentuata la intrarea in capitala rusa, a fost evidenta in ultimele zile. Iar duminica, politistii au patrulat cu atentie statia de metrou “Sud-Vest”, de unde au pornit luni teroristele-sinucigase. De asemenea, sustine sursa citata, luni dimineata, mai multe femei cu trasaturi caucaziene au fost retinute sub pretextul verificarii actelor. Ulterior, au fost duse la sectie.

Conform cotidianului Kommersant, care citeaza persoane implicate in ancheta, organele atentatorilor au fost asamblate bucata cu bucata, ca un ”mozaic”. “Imaginea” a aratat ca din ambele cadavre lipsea partea mediana, inclusiv cate o incheietura a mainii. Aceasta a dus la concluzia ca explozibilul se afla in posetele ce atarnau pe umar, la nivelul abdomenului.

Cele doua femei sinucigase aveau intre 20-25 de ani, trasaturi caucaziene, imbracate in haine de culori inchise. In buzunarul pantalonilor uneia dintre ele s-a gasit o cartela de intrare la metrou. Asa s-a stabilit ca femeia a luat metroul din statia Sud-Vest. Acest lucru a fost confirmat de inregistrarile camerelor de supraveghere, dar s-a descoperit si ca femeile erau insotite de un barbat. Politia l-a idendificat si acesta a fost dat in urmarire generala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS