Acasa InternationalExterne Felicitat telefonic de Sarkozy: Francois Hollande, noul preşedinte al Franţei

Felicitat telefonic de Sarkozy: Francois Hollande, noul preşedinte al Franţei

scris de M.A.
4 afisari

Socialistul Francois Hollande este noul preşedinte al Franţei, a anunţat Nicolas Sarkozy, în faţa adepţilor săi, într-o transmisiune televizată în direct, preluată de CNN.

Franta Francois Hollande noul presedinte

Franta: Francois Hollande noul presedinte (foto: francetv.fr)

Nicolas Sarkozy, învins la alegerile prezidenţiale din Franţa de Francois Hollande, i-a îndemnat pe responsabilii partidului său să rămână uniţi. El a confirmat că nu îşi va mai conduce partidul la alegerile legislative din iunie. De asemenea, acesta a spus că Franţa a decis şi că Francois Hollande trebuie respectat, pentru e noul preşedinte al Republicii. Sarkozy a anunţat că l-a felicitat deja telefonic pe Hollande.

Socialistul Francois Hollande a fost ales duminică preşedinte al Franţei, obţinând între 52 şi 53,3% din sufragii în cel de-al doilea tur de scrutin, potrivit estimărilor a patru institute de sondare, informează AFP, preluată de Mediafax.

În schimb, CNN, care citează informaţii furnizate de ministerul de Interne francez, transmite că diferenţa dintre cei doi candidaţi este mult mai mică

François Hollande devine cel de-al doilea preşedinte socialist al celei de-a cincea republici, în 1958, după François Mitterrand (1981-1995), transmite AFP. Nicolas Sarkozy este al doilea preşedinte învins, după ce a deţinut un prim mandat, după Valéry Giscard d’Estaing în 1981.

Rata participării la vot este estimată la 80-82%, ceva mai mare decât în primul tur de scrutin care a avut loc în urmă cu două săptămâni, dar mai scăzută decât în cel de-al doilea tur al prezidenţialelor din 2007.

20 comentarii

Ciu Huhu 06-05-2012 - 22:42

Ji danul Hollande a inlocuit ji danul Sarkozy, ptiu!

Carpa Ciu Huhu 07-05-2012 - 00:14

Sa fie doar o simpla asemanare cu ce este la Romania, unde MRU a predat puterea la Victoriosului Ponta ( Naum ).

urbos 07-05-2012 - 00:27

Desi are fata de prost, nu cred ca si Ponta e ji dan.

briel 07-05-2012 - 01:06

Pe partea ailalta a apei nu trece nici macar o singura zi fara sa apara un articol despre Ron Paul … unde credeti ? in Wall Street Journal. Au bagat-o pe maneca !

Marti sa google-iti Ron Paul … mosulica nu se lasa, e un erou american si i-a trezit pe bizoni cu indelunga lui rabdare, batand America in lung si-n lat si tinand conferinte in nenumarate orase.

Se stie ca omul sustinut de bancile de pe WS este Romney, asa ca se holbeaza si ei … ce naiba de nu mai functioneaza indobitocirea mass-media ?

http://blogs.wsj.com/washwire/2012/05/06/ron-paul-continues-to-pick-up-delegates/

http://articles.marketwatch.com/2012-05-04/economy/31567353_1_fomc-new-york-fed-large-commercial-banks

Tache 07-05-2012 - 05:37

François a fost felicitat si de catre The Dictator
http://www.youtube.com/watch?v=yZEnJszdKR4

Tache 07-05-2012 - 07:05

Die Juden sind unser Ungluck! Evreii sunt nenorocirea noastra ! Era sloganul tiparit in josul primei pagini a ziarului Der Sturmer.

Ziarul Der Sturmer a fost publicat de catre Julius Streicher intre anii 1923-1945. Julius Streicher a fost condamnat la moarte si spanzurat, pentru simpla vina de a fi publicat un ziar.

Intr-un editorial din anul 1935 acesta spunea:

Der Sturmer este ghidul catre solutia la problema evreiasca. Un acuzator de temut al pan-evreismului.

In ultimele zeci de ani, modul nostru de a gandi a cazut victima otravii inoculate de presa mondiala evreiasca. Evreul a reusit chiar sa reduca la tacere vocea sangelui german. Poporul nostru s-a aflat in fata abisului Lipsei Complete de Judecata.

De aceea Der Sturmer repeta fara incetare: Evreii sunt nenorocirea noastra ! De aceea ziarul nostru este atat de urat de catre evrei. Toata lumea stie ca evreul lupta doar impotriva a ceea ce-i este frica. Si are frica de Der Sturmer din adancurile sufletului sau.

Europeanuul 07-05-2012 - 14:54

De obicei invatam sa ne temem din experiente traumatizante, din situatii stresante si prin efectul retroactiv (mesajele care genereaza sentimentul fricii sint codificate in zona nucleului amigdalian si a hipocampului dorsal).

Frica, teama, este o stare de tulburare provocata de un pericol real sau imaginar. Acest sentiment in general, ne ajuta sa supravietuim (sa ne ferim de pericole) dar in unele forme “distorsionate” acest sentiment “al fricii” poate duce si la fobii precum claustrofobia (frica de spatii inchise), acrofobia (frica de inaltime), scotofobia (frica de intuneric), xenofobia (frica de straini), samd.

Xenofobia o regasim la toate popoarele, in toate epocile, dar in viitor, aceasta forma a fobiei (teama de oameni sau culturi straine, antisemitism, crestinofobie, islamofobie, romanofobie, samd) va fi tot mai rar intilnita – in mare parte, datorita nivelului ridicat al educatiei.

Salut 07-05-2012 - 16:12

„De obicei invatam…”

===================

Mon cher, verbul „invatam” in ceea ce te priveste suna ca replica soricelului cand trecea podul impreuna cu elefantul : „Tropaim, tropaim!”.

Nu-i cazul sa-ti faci probleme; continua sa reciti poezia ta „corecta politic” si lasa-i pe altii sa se chinuie cu acest „invatam”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-05-2012 - 20:19

…tache-eufrosin daca nu ai fi un imbecil incorigibil ar trebui sa stii ca antisemitismul care era politica de stat in REICHUL de 1000de ani a durat mai putin de 15 ani cu toate ca armata germana si japoneza (aliata din Asia)plus armata italiana a ducelui si cu sateliti europeni (ungaria,romania, spania lui Franco era o armata redutabila atat ca tehnica militara cat si ca organizare … A Fost Invinsa de LUMEA LIBERA inclusiv cu aportul financiar si al savantilor de etnie semita …Dar URA ta impotriva SUA in special si a EVREILOR este de natura penala si patologica !

Carpa Ciu Huhu 07-05-2012 - 09:00

Nenorocul tau Tache este ca tu esti o zdreanta, dar o zdreanta folosita in scopuri igenice si esti asociat cu carpe si stersuri care tot deseuri sant. Enumar din sortimente : urbos ,digital , ciu, tache !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-05-2012 - 12:41

Unul din posibilii viitori miniștri în administrația Hollande are origini române
Foto: lexpress.fr
Pierre Moscovici unul din personajele-cheie în noua administraţie din Franţa și șeful de campanie al noului președinte francez nu este doar foarte familiarizat cu situația politică din România dar are și origini române.

Potrivit Adevărul, Moscovici, în vârstă de 54 de ani, este pe jumătate român, tatăl său fiind originar din Brăila.

Serge Moscovici, profesor de psihologie socială, s-a născut la Brăila într-o familie de evrei în 1925 şi a fost membru în ilegalitate al Partidului Comunist Român. El a plecat din România în Franţa în 1948.

geek-a-contra 07-05-2012 - 12:49

nu este jumatate roman, este 100% evreu, ce-i drept nascut in braila. posibil, dupa nume, tatal este evreu venit din rusia. dupa cite stiu eu evreii se considera evrei si atit. cel mult „nascut in….”.

Europeanuul 07-05-2012 - 14:52

De obicei invatam sa ne temem din experiente traumatizante, din situatii stresante si prin efectul retroactiv (mesajele care genereaza sentimentul fricii sint codificate in zona nucleului amigdalian si a hipocampului dorsal).

Frica, teama, este o stare de tulburare provocata de un pericol real sau imaginar. Acest sentiment in general, ne ajuta sa supravietuim (sa ne ferim de pericole) dar in unele forme „distorsionate” acest sentiment „al fricii” poate duce si la fobii precum claustrofobia (frica de spatii inchise), acrofobia (frica de inaltime), scotofobia (frica de intuneric), xenofobia (frica de straini), samd.

Xenofobia o regasim la toate popoarele, in toate epocile, dar in viitor, aceasta forma a fobiei (teama de oameni sau culturi straine, antisemitism, crestinofobie, islamofobie, romanofobie, samd) va fi tot mai rar intilnita – in mare parte, datorita nivelului ridicat al educatiei.

Europeanuul 07-05-2012 - 14:54

mesaul a fost adresat lui Tache.

digital 07-05-2012 - 16:12

de ,euro-fobie,ai auzit?!

Ciu Huhu 07-05-2012 - 15:53

De ce scri sub numele meu ji dane?

Ciu Huhu 07-05-2012 - 18:19

M-am adresat cirpei evreiesti care…

ruski celovek 07-05-2012 - 22:28

cine aia a mea este paranoicul asta de Ciu Huhu?
Sa-mi bag osul in el!!!!!

ruski celovek 07-05-2012 - 22:32

Evreii au fost,sunt si vor fii cei mai valorosi oameni din lume!!!!
Stiinta ,cultura ,finante.
Si azi aici in Rusia ei sunt cei mai apreciati si cautati.
Fara evrei ne ducem dracului,sa fie clar !!!!

digital 07-05-2012 - 23:08

te duci tu poate,dracului!
dreq de prost!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult